Bakanlık bu zorbalık görüntülerine teyit edilmemiş dedi, TELE1’i suçladı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 4:40 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı 6:39 pm

İçişleri Bakanlığı polisteki çürük elmaları ayıklayacağına aklamaya çalıştı. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, halka zorbalık yapan polislerin görüntüleri için, TELE1’i suçladı. Çorlu’da onlarca polisin yurttaşı evinin önünde darp ettiği görüntüler için ‘Teyit edilmemiş’ diyen Çataklı, polisin Avrupa standartlarında görev yaptığını öne sürdü. Çataklı, polisleri aklamaya çalışırken, hukukçular, “Yurttaşı darp eden polislerin görevden uzaklaştırılması yetmez. Eziyet ve kötü muameleden yargılanmalılar” yorumunu yaptı.

Çorlu ve Kadıköy’de arka arkaya gelen polis şiddeti görüntüleri tepki çekti. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde evinin önünde oturan yurttaşlara polisin saldırdığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Kadıköy’de de benzer sahneler yaşandı. Kadıköy’de bir grup polis, bir kuryeyi darp etti. Kuryenin, “Bana vurman doğru mu?” sorusuna polis “Ben ona karar verdiğim için doğru” karşılığını verdi.

Çorlu’da polis zorbalığı! Evinin bahçesinde oturan yurttaşa polis şiddeti

TELE1 İÇİN ‘MALUM KANAL’ DEDİ

İçişlerini Bakanlığı’nın “teyit edilmemiş” dediği haberi Tekirdağ Valiliği doğruladı. Valilik, olaya adı karışan polisleri açığa alarak soruşturma başlattı. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’nın teyit edilmemiş olduğunu ileri sürdüğü haber, görüntülerin yanı sıra Valilik tarafından da doğrulanmış oldu.

Polis şiddetinin açıkça görüldüğü görüntülere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı ise, konuyu haberleştiren TELE1’i suçladı. Çıtaklı, İçişleri Bakanlığı imzasıyla yaptığı açıklamada, polis şiddetinin “münferit” olduğu öne sürülerek, Emniyet Teşkilatı’nın toplum nezdinde yıpratılmaya çalışıldığı iddia edildi. Açıklamada, TELE1 TV ve tele1.com.tr için “malum kanal” ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında TELE1’in bütün polis teşkilatını suçladığı ileri sürüldü. Ancak TELE1’in haberinde bütün polis örgütünü suçlayan tek bir ifade bile kullanılmadı.

Bir polis şiddeti de Zeytinburnu’nda… Bu kez çocuklar, darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı

Çıtaklı’nın sosyal medyadan paylaştığı açıklamaya sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi. Hukukçular ise, “Yurttaşı darp eden polislerin görevden uzaklaştırılması yetmez. Eziyet ve kötü muameleden yargılanmalılar” yorumunu yaptı.

Bir polis şiddeti de Kadıköy’de

 

 

 

Görüntülerde, Çorlu’da evinin önünde oturan yurttaşlara saldırdığı görülüyor.

Kadıköy’deki görüntülerde de polis, bir kuryeyi darp ediyor.