Bakanlık Atatürk’ün emanet ettiği araziye AVM yapıyor

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 7:10 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 7:10 am

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği, Atatürk Orman Çiftliği‘nin yaklaşık 104 bin metrekarelik alanı daha satışa çıktı. Söz konusu alana 12 katlı lüks konutlar ve bir AVM yapılacak.

Sözcü’de yer alan habere göre, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Karakusunlar Mahallesi’nde bulunan hazineye ait Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki Çiğdem Ormanı olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınmıştı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kaçak fabrika! Sekiz kapısı birden mühürlendi

103 BİN 864 METREKARE

103 bin 867 metrekarelik ağaçlarla kaplı arazi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından da plan değişikliği hazırlanmıştı. Dışişleri Bakanlığı arşiv binasının bitişiğinde bulunan araziye; ticaret ve konut, özel sosyal tesis alanı ve rekreasyon fonksiyonları verildi.

BAKANLIĞA BİNA YAPILACAK

Konut ve AVM gibi ticari birimlerin yüksekliği 12 kat olarak belirlendi. Plan değişikliğine askı süresinde yapılan itirazlar reddedilerek 9 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazetede de özelleştirilen araziyi satışa çıkardığını duyurdu. İhalede son teklif verme tarihi 25 Eylül olarak duyuruldu. Geçici teminat bedeli de 100 milyon TL olarak belirlendi. Arazinin satışından elde edilecek gelirle Dışişleri Bakanlığı’na yeni hizmet binaları yapılacak.

Atatürk Orman Çiftliği’nde talan devam ediyor!

BU ORMANA 12’ŞER KATLI BİNA DİKİLECEK

Taşınmazı konut yapımına açan plan değişikliği notlarında “Ticaret-konut alanlarında mevcut ağaçlar korunarak hazırlanacak peyzaj projesine göre uygulama yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Sözcü