Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kaçak fabrika! Sekiz kapısı birden mühürlendi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 10:07 am - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 10:07 am

Atatürk Orman Çiftliği’nden tarımsal üretim yapılacağı belirtilerek kiralanan arazide çelik konstrüksiyon üretmeye başlayan ruhsatsız fabrikanın sekiz kapısı birden mühürlendi.

Sağlam Mühendislik isimli fabrika, Atatürk Orman Çiftliği’nden(AOÇ) tarımsal üretim yapacağını belirterek 10 yıllığına kiraladığı 35 bin 478 metrekare alana kurduğu fabrikada ruhsatsız bir biçimde güneş paneli üretmeye başladı.

Sözcü’nün haberine göre durumun tespit edilmesi üzerine Ankara Yeni Mahalle Belediyesi ekipleri tesisi mühürlerken firma ve AOÇ Müdürü Yener Yıldırım ile Müdür Yardımcısı Ayhan Koç savcılığa şikayet edildi.

Bir süre sonra mühür kırılarak şirketin yeniden üretime başladığı çelik konstrüksiyon ürettiği tespit edildi. Bunun üzerine belediye ekipleri yeniden şirket hakkında işlem yaptı ve fabrikanın sekiz kapısı birden mühürlendi.

“ATAMIZIN MİRASININ KORUNMASI İÇİN NE GİBİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR?”

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya verdiği soru önergesinde “AOÇ Müdürlüğü ile kaçak fabrika sahipleri arasında bir bağlantı var mı? Atamızın mirasının korunması için ne gibi tedbirler alınmaktadır?’’ diye sordu.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki tarım arazisine kurulan fabrika mühürlendi

Kaynak: TELE1