Bakanlık ‘AirBnb’ye düzenleme getiriyor! Artık herkes evini kiralayamayacak

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 6:25 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 6:25 pm

Ev kiralama hizmeti AirBnb Türkiye’de daha da yaygınlaşırken Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme getiriliyor. Artık herkes evini AirBnb yapamayacak.

Fahiş otel fiyatlarından kiralık evlere yönelen vatandaşların yöneldiği AirBnb hizmetine bakanlık tarafından düzenleme getiriliyor. Ekim ayında çıkması beklenen düzenlemelerde yangın merdiveni, tabela zorunluluğu ve apartman sakinlerinden izin alınması gibi maddeler öne çıkıyor.

“HER İSTEYEN EVİNİ AİRBNB OLARAK KULLANDIRAMAYACAK”

Gazeteci Candaş Tolga Işık da Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmeyi sosyal medyadan duyurdu.

“Az önce Bakan @MehmetNuriErsoy ile konuştum, ‘Ekim’de Airbnb’ler için yasal düzenleme geliyor. Artık her isteyen evini Airbnb olarak kullandıramayacak. Dünyadaki uygulama nasılsa bizde de o şekilde olacak. ‘ dedi.

“TURİZM KONUTU TABELASI” ŞARTI

Bloomberg HT’ye konuşan kaynaklar ise Ekim ayında bu platform üzerinden yapılacak konaklamalar için yeni düzenlemeler geleceğini yineledi.

Buna göre AirBnb yapılan konutta mutlaka yangın merdiveni zorunluluğu getirilecek. AirBnb yapılacak binaya turizm konutu tabelası asılması şart olacak. Apartman içerisinde bir daire AirBnb yapacaksa apartman sakinlerinden izin alacak. İzin verilmediği takdirde apartman dairesinde AirBnb yapılamayacak.

AKP’li Karaismailoğlu’nun hedef aldığı Airbnb nedir, ne işe yarıyor? Airbnb Türkiye’de kullanılıyor mu