Bakanlığın giyim yardımı Meclis gündeminde! “Bu parayla çorap bile alınmaz”

Yayın tarihi: 25 Aralık 2022 Pazar 9:46 am - Güncelleme: 25 Aralık 2022 Pazar 9:46 am

Sağlık Bakanlığı’nın, çalışanlara ödediği 38.29 liralık giyim yardımına CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “çorap bile alınamaz” diyerek tepki gösterdi. İlgezdi, bu desteğin ayni sağlanması gerektiğine de dikkat çekerek “Yönetmeliğe aykırı olarak neden kıyafetler ayni olarak verilmedi” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarının hesabına yatırdığı 38.29 TL’lik giyim desteğinin miktarının az olmasına ve yönetmeliği aykırı bir şekilde ödenmesine tepki gösterdi.

“YÖNETMELİĞE AYKIRI”

Konuyu TBMM gündemine taşıyan İlgezdi, şunları söyledi:

“Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’ne göre hemşirelere yıllık 2 adet hemşire forması, 1 çift ayakkabı, 2 adet kep, 2 adet çorabın verilmesi gerekirken yönetmeliğe aykırı bir şekilde hemşirelerin banka hesaplarına da nakdi 171.71 TL para yatırıldı. Üstelik bu para ile hemşire forması dahi alınamıyor. Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’nin 4. maddesi çok açıktır. ‘Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz.’ Sağlık emekçilerinin banka hesaplarına yatırılan bu para hem yönetmeliğe aykırıdır hem de piyasa şartları göz ardı edilerek yatırılan bir miktardır”

“GİYİM YARDIMINA NEDEN BÜTÇE AYIRILMADI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen İlgezdi, bakana şu soruları yöneltti:

“2023 Merkez Bütçesi’nden 3. büyük payı aldığı için övündüğünüz Sağlık Bakanlığı, neden giyim yardımına bütçe ayırmadı? Giyim yardımı için yatırılan bedeller hangi kriterlere göre belirlendi? Yönetmeliğe aykırı olarak neden kıyafetler ayni olarak verilmedi? Hekim ve sağlıkçılara yatırılan 34 ila 38.29 lira arasında değişen oranlardaki giyim yardımı ile hangi kıyafet alınabilir?”

CHP’den Bakan Koca’ya: İktidarınız sınıfta kaldı hala kopya çekerek geçmenin peşindesiniz