Bakan Varank’ın TOGG’u çift motorlu özel üretim çıktı! Vatandaşa hala verilmeyen TOGG meğer seçim için bakanlara üretilmiş

Yayın tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe 8:31 am - Güncelleme: 27 Nisan 2023 Perşembe 11:30 am

Son teslim tarihi 16 Nisan olan TOGG ertelene ertelene vatandaşa bir türlü teslim edilemedi. Satışının gecikmesinin sebebi ‘aşırı istek’ olarak açıklanan TOGG’un bakanlara verilen arabaları ise Türkiye’de üretilmedi.

Vatandaşa bir türlü teslim edilemeyen ve şu an sadece AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakanlarda olan TOGG’un satışının gecikmesinin sebebi ise ‘aşırı istek’ olarak açıklandı.

Otomobil dünyasını takip eden gazeteci Emre Özpeynirci bakanların kullandığı TOGG’ların Türkiye’de üretilmeyen çift motorlu versiyonlar olduğunu söyledi.  Özpeynirci, TOGG’ların Türkiye’de üretilmeyen çift motorlu versiyonlar olduğunu, bu bilginin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da doğrulandığını söyledi.

Özpeynirci “Bu bilgi çerçevesinde şu an Türkiye’de kullanılan TOGG’ların yurt dışında üretilmiş olması gerekiyor. Bu arada tekrarlayayım cumhurbaşkanlarına, bakanlara verilen verilen araçlar bu yıl üretilmeyecek ve satılmayacak çift motorlu 4 çeker üst versiyonlar. Bakan Varank da zaten bunu açıkladı. Yani müşterilere verilecek tek motorlu araçlardan değil” ifadelerini kullandı.

TOGG’a özel kredinin detayları açıklandı