Bakan Varank da Kerem Kınık’a yol gösterdi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 1:52 am - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 2:04 am

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, deprem döneminde çadır satan Kızılay Başkanı Kerem Kınık‘ın görevde olmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Deprem döneminde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan da dikkat çeken bir çıkış geldi. Kızılay Başkanı Kınık’ın görevde olmasının kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Varank, süreci doğru yönetemediğini de savundu.

Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın “Az Önce Konuştum” programına katılan Varank, Kınık’ın görevde olmasının ‘kişisel’ olarak kendisini rahatsız ettiğini ifade etti ve şöyle dedi:

“Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Kızılay dernek statüsünde. Derneklerle ilgili nasıl hususlar uygulanacağı mevzuatta belli. Kızılay Başkanı’nın görevden ayrılması gerekiyorsa buna kendisinin karar vermesi lazım.”

Öte yandan Kınık’a AKP’den daha önce de tepki gelmişti. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, komedyen Şahan Gökbakar ile polemik yaşayan Kınık’ın üslubuna tepki göstererek “Sadece işinize odaklansanız artık!” ifadelerini kullanmıştı.

AKP içinden Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a sert çıkış! “Bu nasıl üslup”

AKP’li Turan: Kızılay keşke afet sırasında hiçbir satış yapmasaydı