Bakan uzaya gideceğiz derken yardımcısı sanayimiz yok dedi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 8:01 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 8:04 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Milli Uzay Programı’ ile Türkiye’nin ilk uzay yolcusu için çalışmalarının devam ettiğini söylerken yardımcısı Hasan Büyükdede, “Türkiye sanayisi denilince çok fazla sanayimiz var zannediliyor. Öyle değiliz” dedi.

AKP iktidarının yarattığı derin yoksulluk asgari ücretliyi açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etti. İktidar, ülkedeki krizi görmezden gelerek uzaya insan göndereceği iddiasının arkasında durmaya da devam ediyor. Ülkelerin milyarlarca dolarlık yatırımı uzay projeleri gerçekleştirirken iktidar, Milli Uzay Programı için 2.3 milyar TL ayırdı.

Uykusuz’dan ‘uzay’ projesine göndermeli kapak

Sanayi atılımlarını tamamlamış ve refah içerisinde olan ülkelerin, uzay projeleri devam ederken bakan ve yardımcısı birbirine tezat açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısı’nın ardından Sputnik’e konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Şimdi son mülakatları yapacağız. Daha sonra iki aday kalacak biz bu iki adayı eğiteceğiz. Bu iki adaydan birisi uzaya gidecek” dedi.

“ÇOK FAZLA SANAYİMİZ YOK”

Niğde Organize Sanayisi’nde sanayicilerle istişare toplantısında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Türkiye’nin sanayileşemediğini itiraf etti. Büyükdede, “Bizim bu toplantılarımız dost meclisi toplantısı. Ben de bir sanayiciyim. Türkiye sanayisi denilince çok fazla sanayimiz var zannediliyor. Öyle değiliz, maalesef değiliz” dedi. 

 

 

Uzay ajansına ‘Sebzeci!’ atandı