‘Parası olan otoyoldan gider’ diyen Bakan Uraloğlu’na tepki yağdı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 10:51 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 1:12 am

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu otoyol ücretleri eleştirilerine “Parası olan otoyoldan gider. Mevcut devlet yolu rahatlamış olur, parası olmayan da oradan rahat rahat gider” yanıtını verdi. Bakanın sözlerine tepki yağdı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçe teklifi, kesin hesap ve Sayıştay raporu görüşmeleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu görüşmelerin ardından milletvekillerinin görüş eleştiri ve sorulara yanıt verdi.

Gökmen Karadağ TELE1’e veda etti

‘PARASI OLAN OTOYOLDAN GİDER, DEVLET YOLU RAHATLAMIŞ OLUR’

Vatandaşın paralı yolları kullanamadığı eleştirilerine Uraloğlu şöyle yanıt verdi: “Kamu özel iş birliği projeleri konusunda; Her türlü ulaşım yapısı ama daha çok karayolunda kullandık. Öncelikle bir talebi tespit edersiniz sonra o taleple ilgili hangi yöntemle yapabileceğinizi konuşursunuz. Finansmanından, ihale yöntemine kadar bunu konuşursunuz. Bütün sayıları alırsınız hızından, araç cinsine, yüküne kadar alırsınız. Sonra oradaki potansiyeli, ekonomik gelişmeyi dikkate alırsınız. Belli aşamalara göre oradaki istatistikleri tutarsınız. Ona göre de bunu ülkenin içinde bulunduğu bütçe imkanları, kaynaklara göre hangi yöntemle yapmanız gerektiğine karar verirsiniz. Bunlardan bir tanesi; milli bütçeyle yapmaktır, bir tanesi; dış krediyle yapmaktır, bir tanesi de; kamu özel iş birliği yöntemiyle yapmaktır. Burada en çok eleştirilen yap-işlet-devret modeli, biz öyle imkan bulduk öyle yaptık. Yarın farklı imkan bulduğumuzda öyle de yapacağız. Parası olan otoyoldan gider. Mevcut devlet yolu rahatlamış olur parası olmayan da oradan rahat rahat gider.”

Yapay zeka ‘Öğretmenler Günü’nü Atatürk’ün ağzından bakın nasıl kutladı

TEPKİ YAĞDI: O ZAMAN VERGİYİ DE SADECE PARASI OLAN VERSİN

Uraloğlu’nun sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Bir kullanıcı TELE1’in konuya dair haberini alıntılayarak “Bu devletin vergilerini sadece parası olanlara mı harcadınız? O zaman vergiyi de sadece parası olan versin…” yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcı ise “Parası olanın gideceği otobanın haracını ne parası ne de arabası olmayana niye ödettiklerini kim sorar buna diyeceğim ama galiba yine bana kalacak bu iş..:))” dedi.

 

 

 

Kaynak: TELE1