Bakan Pakdemirli Hatay’daki sabotaj iddialarını yanıtladı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2020 Cumartesi 12:24 am - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 12:24 am

Tarım ve Orman Bakanlı Bekir Pakdemirli’den Hatay’da yerleşim alanlarını da etkileyen orman yangınlarına ilişkin açıklama geldi. Pakdemirli, yangının 300 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara’da Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezinde Hatay’daki yangına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, yangının yaklaşık 300 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti.

Yangının verdiği hasarlara ilişkin de konuşan Pakdemirli, “7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşımızın da yangından etkilendi. Tabiki hasar tespit çalışmaları yangın söndükten sonra da devam edecek.” dedi.

Öte yandan sabotaj iddialarına ilişkin konuşan da Pakdemirli, “Orman teşkilatımızın da kaygıları ve şüpheleri var ancak bizim şu an ki işimiz yangınla uğraşmak, yangını söndürmek. Hatay Valiliği bununla ilgili çok yönlü soruşturmayı sürdüyor. Bazı görgü tanıklarının olduğu söyleniyor ancak soruşturma sürdürülüyor bununla ilgili” dedi.

NE OLMUŞTU?

Hatay’ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi’nde, orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın yerleşim yerlerine sıçradı.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş telefon bağlantısıyla katıldığı bir televizyon programında, “Yangınla ilgili sabotajdan şüpheleniyoruz. Rüzgardan dolayı yangına havadan müdahale edemedik” dedi.

Hatay alev alev… Otelde büyük panik