Siyasette “Bürokrasiyi alaşağı ederiz arkamızda Cumhurbaşkanı var” krizi

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 7:37 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 7:49 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin yabancı yatırımcılara seslenerek kullandığı, “Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” sözlerine peş peşe tepkiler geldi.

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’nda konuşma yapan Bakan Nurettin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin, yatırımcıları “tek durak ofis” yaklaşımıyla ağırlamaya hazır olduğunu belirterek, “Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız” ifadelerini kullandı.

Burada yabancı yatırımcılara da seslenen Bakan Nebati, “En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” ifadelerini kullandı.

NEBATİ’NİN SÖZLERİNE TEPKİLER YAĞDI

Nebati’nin “Arkamızda Cumhurbaşkanı var, bürokrasiyi alaşağı ederiz” sözlerine muhalefetten tepkiler geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Bakan Nebati hakkında sert sözler sarf etti.

Özdağ “Maliye bakanı önce devlet adamlığını öğrensin” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekiller Ali Öztunç, Veli Ağbaba ve Ali Mahir Başarır da Bakan Nebati’ye tepki gösterenler arasındaydı. Öztunç Nebati’yi, “İtiraf ediyor; diktatörlüğü, tek adam dönemini itiraf ediyor” ifadeleri ile eleştirirken Ağbaba ise “Türkiye adeta bir vasıfsızlığa teslim olmuş durumda” dedi.

Ali Mahir Başarır ise “Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek Bakan Nebati’ye tepki gösterdi.

Nureddin Nebati de gidiyor iddiası