Bakan Nebati canlı yayında kendisini eleştiren Özgür Demirtaş’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 1:24 am - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 1:27 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında kendisini eleştiren akademisyenlere yönelik sert ifadeler kullandı. Ekonomist Özgür Demirtaş’ı hedef alan Nebati, “Türk bilim dünyasının düştüğü sefil durum” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ekonomi modelinden bahsederken, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır.” ifadelerini kullanan Nebati, sosyal medyada gündem olmuştu.

Akademisyenlerin yanı sıra sosyal medyada 4.5 milyon takipçisi olan ekonomist Prof. Özgür Demirtaş da Nebati’nin ifadelerine yönelik eleştiride bulundu.

Demirtaş, sosyal meyda hesabından Nebati’nin ifadelerine “Allah Allah” yanıtını verdi. Daha sonra bir paylaşım daha yaparak “İki gündür Epistemolojik olarak hayattan koptum, STAR WARS izliyorum. Obi Wan gibi Jedi gelmez vallahi.” dedi.

Canlı yayında eleştirileri tek tek okuyan Nebati, doçent doktor unvanına sahip olduğunu öne sürerek Demirtaş ile birlikte akademisyenleri hedef aldı.

Bakan Nebati katıldığı canlı yayında Özgür Demirtaş için şu ifadeleri kullandı:

TİP’ten Nureddin Nebati’ye videolu yanıt

“SEVİYE BU”

Koskoca profesör şunu demiş: “Allah Allah”. Anlamamış. Bu hoca Türkiye’nin en önemli vakıf üniversitelerinden birinin hocası. Benim sözlerimden hiçbir şey anlamamış “Allah Allah” diyor. “Ben epistemolojik bir kopuş yaşadım, şimdi filmleri izlemeye gidiyorum” diyor. Seviye bu.

“TÜRK BİLİM DÜNYASININ DÜŞTÜĞÜ SEFİL DURUM”

Bir grup epistemolojiyi duyduğu için “Allah Allah” diyor. Bir grup sosyal medyada görünmeyip binlerce kitap yazıyor, on binlerce makale yazıyor, dünyanın en önemli hocaları. Şimdi Türk akademisini, Türk bilimini bu hale getirenlerin bundan utanmış olması lazım. 5 milyon takipçinle dalga geçerken hiç mi rahatsız olmadın, takipçilerine hoş görünmek için… Hiç mi rahatsız olmadın, bu Türkiye’nin ekonomi modelinin girdileri, çıktıları nedir düşünmedin mi? Türk bilim dünyasının düştüğü sefil durumu gösteriyor bu. Siz 20 tane kişinin yanında eğer iddialı bir şeyle çıkamıyorsanız.. Heterodoks politikalar var, kabul et etme, eleştir… Böyle bir hoca çıkıp epistemolojik kopuş yaşadım film izlemeye gidiyorum dediğinde bu gerçekten üzüldüğüm bir şey.