Bakan Kurum’dan fahiş kira fiyatlarıyla ilgili açıklama

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 4:22 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 4:22 pm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş kira fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Kurum, “Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak. Çalışmamız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son dönemde artan kira fiyatlarıyla ilgili topu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a attı. Çalışmaların devam ettiğini ve düzenlemeyi  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını söyleyen Bakan Kurum, ev sahibinin de kiracının da mağdur olmayacağını savundu.

DÜZENLEME 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine ve Ticaret bakanlıklarıyla ortak bir çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gerek kira artışlarının takibi gerek oranları noktasındaki düzenlemeler için bu çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır.”

Kira artışına sınırlama gelecek mi? Üç bakan toplanıyor!