Bakan Koca ‘Cizre Devlet Hastanesi’ne ilişkin iddiaları yalanladı

Yayın tarihi: 13 Ocak 2024 Cumartesi 10:10 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi 10:10 pm

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Cizre Devlet Hastanesi’nin morguna 46 ambulans giriş yaptı” iddiasını yalanladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Cizre Devlet Hastanesi’nin morguna 46 ambulansın giriş yaptığı iddia edildi. Söz konusu iddiayı yalanlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X’ten yapmış olduğu paylaşımda, “Sosyal medyadaki iddiaların maksadı açıktır. Bu maksat, devletimizi güçsüz göstermektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, X’ten yapmış olduğu paylaşımda şunları kaydetti:

“Bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayılmaya çalışılan “Cizre Devlet Hastanesinin morguna çok sayıda ambulans giriş yaptığı için morg ve hastane sivillere kapatıldı” iddiası asılsızdır. Hastanemiz, hiçbir birimi kapatılmaksızın, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Sosyal medyadaki iddiaların maksadı açıktır. Bu maksat, devletimizi güçsüz göstermektir. İddiaların sahipleri, vatanına ve milletine bağlı olmak yerine terör örgütüne sempati duyanlardır.”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Cizre Devlet Hastanesi” iddiasını yalanladı

Kaynak: TELE1