Bakan Kirişçi’nin temelini attığı tesiste ilerleme yok! Sadece tören için çalışmışlar

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 6:20 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 6:20 pm

Kars’ta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi‘nin katılımıyla gerçekleştirilen Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi İkmali Temel Atma Töreni’nin ardından tesis için tüm çalışmaların durduğu ortaya çıktı.

Kars’ta Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi İkmali Temel Atma Töreni arım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla 16 Nisan günü gerçekleştirildi. T24’te yer alan habere göre, tesisin açılış töreninden sonra bir çalışma yapılmadığı, iş makinelerinin sadece tören için bir saat çalıştığı ortaya çıktı. Tören için temel atma alanına sadece beş adet büz ve bir kamyon getirildi ve törenin ardından hiçbir çalışma yapılmadı.

493 milyon liraya ihale edilen proje için sadece beş adet büz getirildi ve alana bir kamyon hafriyat döküldü. Temsili olarak yapılan bu çalışmalar, Bakan Kirişçi’nin temel atma töreni sırasında konuşurken arkasında bulunan televizyona yansıtıldı. Kirişçi’nin konuşması bittikten sonra çalışmalar durduruldu. O günden bu yana tek bir çivi dahi çakılmadı.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara göre Türkiye genelindeki kentlerde en geç 2011’e kadar atık su arıtma tesisi yapılması gerekiyordu.

Milletvekili adayı Bakan Yanık seçim aracında AFAD’ın yardım kolileri çıktığı iddiasını doğruladı