Bakan Güler operasyon mesajı verdi, Irak sınırına gitti

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 11:26 am - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 11:26 am

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler “Evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam” diyerek ‘operasyon’ mesajı verdi. Güler bir de TSK komuta kademesi ile Irak sınır hattına gitti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile Irak sınır hattına gitti. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Gece boyunca Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden operasyonları yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Irak sınır hattına gitti” ifadelerine yer verildi.

Bakan Güler bir, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiği Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatları sonrasında pilotlara seslendi.

Güler, “Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Güler “Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Şehit olan altı askerin kimlikleri belli oldu

Pençe-Kilit Harekatı’ndan bir acı haber daha! Şehit sayısı 12’ye yükseldi

Kaynak: TELE1