Bakan Ersoy: Festival ve konser yasakları için tavsiyem hukuki sürecin işletilmesi

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 3:06 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 3:06 pm

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iptal edilen konser ve festivallere ilişkin “Benim tavsiyem öyle bir kararla karşılaştıkları zaman hukuki sürecin işletilmesi. Hukuk kararıyla ilerlenmesini çok daha olumlu buluyorum.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konser ve festival yasaklarına ilişkin konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy , bölgesel hassasiyetlerin olabileceğini savunarak bu gibi durumlarda yargıya gidilmesini önerdi.

Türkiye’nin pek çok yerinde gericilerin hedef göstermesi ile konser ve festivaller iptallerine ilişkin konuşan Bakan Ersoy, bölgesel hassasiyetlerin olabileceğini savunarak “Biz de kaymakamlık makamı ilk merci. Son merci değil. Son merci hukuktur. Hukuki süreçte başvurularak karar düzeltme alınma ihtimali var. Benim tavsiyem öyle bir kararla karşılaştıkları zaman hukuki sürecin işletilmesi. Hukuk kararıyla ilerlenmesini çok daha olumlu buluyorum.” dedi.

“YILBAŞINDAN BU YANA 19 KONSER VE FESTİVAL İPTAL EDİLDİ”

Bakan Ersoy, İçişleri Bakanlığı verilerine göre; yılbaşından bugüne kadar yaklaşık beş bin konser ve etkinlik gerçekleştirilmiş. Toplam 19 iptal ve erteleme kararı var. Yaklaşık 13 tanesi kaymakamlıklar tarafından, 6 tanesi ise organizatörler tarafından iptal edildiğini ifade etti.

Milyon Fest’in ardından Çağdaş Fest de iptal edildi! Kaymakamlık topu bakanlığa attı