“Bakan ‘Çalı çırpıyı yok ediyoruz’ deyince toplantıyı terk ettik”

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 2:11 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 2:11 pm

Ulaştırma Bakanlığı, Rize’nin İkizdere ilçesinde İyidere Vadisi’nde yapılacak Lojistik Liman ve Gürdere köyünde açılacak taş ocağına gösterilen tepkiler karşısında genel müdür düzeyinde yeniden bilgilendirme toplantısı düzenlemiş ancak toplantı gerginlikle sonlanmıştı. TELE1’e konuşan bölge halkı ve CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde, yöre sakinlerinin Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı tepkileri devam ediyor. Köylüler günlerdir düzenlendikleri eylemlerle, Cevizlik Taş Ocağı projesinin yol açma çalışmalarını durdurmaya çalışıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından dün Rize’nin İkizdere ilçesinde yeniden bilgilendirme toplantısı düzenmiş ancak toplantı gerginlikle sonlanıp, yine sonuç alınamamıştı.

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programında Begümhan Aydoğan’a konuk olan bölge halkı yaşananları anlattı. Bölgede yaşayan ve yapılan bilgilendirme toplantısına giden yurttaş şunları söyledi:

“Tüm arkadaşlarımızla birlikte davet edilmediğimiz halde toplantıya gittik. Ankara’dan gelen genel müdürümüz konuşma yaptılar çok güzel bir sunumla. Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmış olduğu tüm çalışmalar; geçitler, tüneller ve Marmaray’dan bahsedildi. Programın sonuna doğru kısaca taş ocağına değinildi. Avukatımız itiraz etti. Orada spontane olarak gelişen gerginlik aslında tüm birikmiş duyguların dışavurumuydu. Ağaçlarımızı, şelalelerimizi hunharca perişan ettiler. ‘Biz çalı çırpıları yok ediyoruz.’ dedi orman bakanı, orada söz bitti artık ve biz de salonu terk ettik.”

Bölgede bulunan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ise, köydeki dengenin değiştiğini ve vatandaşların artık musluktan su içemez hale geldiğini aktararak, “Her şey ekonomi değil, 5 tane müteahhit için bu güzelim yaşam alanları yok ediliyor. Buranın dengesi 15 günde değişti. İnsanlar artık musluktan su içemiyor, hazır su satın almaya başladılar.” diye konuştu.