Tuncay Mollaveisoğlu: Pakdemirli’nin ‘hurda’ dediği uçakları 2010 yılında Erdoğan aldı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2021 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 10:04 am

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, TELE1 Ege temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu oldu. Mollaveisoğlu, Bakan Pakdemirli’nin “Uçuracak uçak yok” sözlerini değerlendirdi.

Mollaveisoğlu, 2019 yılında da böyle bir haber yaptığını ve Pakdemirli’nin o dönemde de “Bu uçaklar hurda” dediğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Sayın Pakdemirli’nin o hurda dediği uçaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2009- 2010 yılları arasında THK filosuna katıldı. Bu durumda o hurda uçakları Erdoğan almış oluyor. İşin gerçeği o uçaklar hurda falan değil. 2019 yılının Ağustos ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından iki denetim yapıldı. Bu kurumun raporuna göre bu uçakların uçuşa hazır olduğu açıklandı. İhale ile su sınırı getirilerek uçaklara hangarlara teslim edildi” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI’NA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğl’u’na yapılan protesto hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mollaveisoğlu şunları söyledi:

“Bunlar çok faydasız girişimler ve ‘gösteriler’. Yangın söndürme işinde ilk yarım saat çok kritiktir. Önce uçaklarla müdahale edilir ve sonrasında soğutma amacı için helikopter devreye girer. Türkiye’ye yine yurt dışından uçak gelecek. Neden 5 tane elinizdeki uçağı kullanmadınız?” dedi.

“BU ALANI PAKDEMİRLİ ÖZELLEŞTİRDİ”

THK’ya ait olan 5 uçağın Bakan Pakdemirli tarafından özelleştirildiğini ifade eden Mollaveisoğlu, bu alanın özel bir şirkete devredildiğini belirtti.