Bahri’nin Kan Kaybı: Anestezisiz ameliyat

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 10:37 pm

Sol TV’nin’nin çektiği 6 Şubat belgeselinin ön gösterimi yapıldı. Belgeselde, ODTÜ öğrencisi Bahri Hasırcı’nın deprem sonrası yaşadıkları üzerinden depremde yaşananlar anlatıldı.

Hatay’da yaşanan depremin üzerinden 1 yıl geçti. Acının yıldönümünde hatırlanan Hatay, halen acılarını saramadı.

Sol TV, deprem günü Hatay’da bulunan ODTÜ Fizik Öğrencisi Bahri Hasırcı’nın hikayesinin yer aldığı bir belgesel hazırladı.

Pano’nun YouTuba kanalında Pazar günü yayınlanacak belgeselin ön gösterimi Kadıköy’de yapıldı. Gösterime Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da davet edildi.

Belgesel, Hatay’da yaşanan dramı gözler önüne seriyor. Belgeselde, Defne’de doğup büyüyen Bahri Hasırcı depremde bilek atardamarının kesildiğini ve ayakta kalma mücadelesini anlatıyor.

İlk başta Hatay’da gittiği bir hastanede doktor bulamadığını ve saatlerce kanayan eliyle bekleyen Bahri, bir süre sonra başka hastaneye gitmeye karar veriyor.

Depremden kaynaklı sistemi kilitlenen hastanede bir doktordan yardım isteyen Bahri yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: “Doktor elimin kanadığını görünce birkaç kişiyi çağırdı. İki kişi arkadan beni tuttu. Bir kişi ise kolumu sıkıca tuttu. Korktum. Anestezi yapamadığı için kolumu açık ameliyat etti doktor. Her şeyi hissediyordum. Bir hamle yaptı, damarımı hissettim. İkinci hamleyi de yaptı. Sonra artık bir şey yapamacağını söyledi ve beklemem gerektiğini söyledi bana. Elimi iyice sardı parmaklarımı bile oynatamadım. Yoğunluktan dolayı bir yer bulamadım, yerde oturdum bekledim. Sonra bir kişi vefat etti ve odadan çıktı. Ben de o odaya geçtim. Üzerime atacak bir şey yoktu. Hastane görevlisinden battaniye istedim ama mümkün değildi. Gözüme bir perde ilişti. Perdeyi istedim sağolsun perdeyi bana verdi. O kadar sıcaktı ki…”

Bahri’nin anlatttıkları Hatay ve diğer deprem bölgelerinde yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Pazar günü Pano’nun YouTube kanalında yayınlanacak belgeseli izlediğinizde bir süre etkisinden çıkamayacaksınız.

Kaynak: TELE1