Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Beyhude bir sızlanma

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 10:51 am - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 11:58 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun ‘hançer’ sözlerine değinerek, ” O hançerlerin yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun da bilmesi gerekiyordu” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında CHP’nin 38. Büyük Olağan Kongresine ilişkin konuştu. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Seçime sırtımda hançerle girdim’ sözlerine, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘sırtımdaki hançerlerle seçime girdim’ itirafı gecikmiş bir itiraftır. O hançerlerin yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun da bilmesi gerekiyordu” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikati yudumlamaktan aciz olanların harcı olamaz.

Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine, bir toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirmeye muktedirdir. Günübirlik siyaset yapmıyoruz, güdümlü siyaseti tanımıyoruz. Kuru gürültüden ibaret bir siyaseti takmıyoruz. Her söylenene kulak kabartmıyoruz. Kof söyleyene, boş söyleyene, çok söyleyene aldırmıyoruz.”

Devlet Bahçeli, Müge Anlı’yı tebrik edip bağış çağrısı yaptı

“İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEDİK”

“Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyan çürüklerin kime çektiği bellidir, belgelidir, bilinmektedir. Ama bizim de hangi muhteşem köke çektiğimiz bariz bir gerçektir. Gönül verdik ülkemize, gönül kazanmak istiyoruz.

Hiçbir engel yolumuzu kesemeyecektir. MHP olarak stratejik hedeflerimizi isabetle belirledik. Gündeme hakim olmanın yanında gelişmelere hakkaniyete saygılı bir üslupla yorumlamak başlıca gayemizdir. Hiçbir zaman çorak yere tohum ekmedik. İlkelerimizden ödün vermedik, irademizden şaşmadık, tutarlılığımızdan vazgeçmedik.”

“GEÇİKMİŞ BİR İTİRAFTIR”

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘sırtımdaki hançerlerle seçime girdim’ itirafı gecikmiş bir itiraftır, beyhude bir sızlanmadır. O hançerlerin yanına yöresine geldiğinde iyilik meleği olmadığını Kılıçdaroğlu’nun da bilmesi gerekiyordu. Hiç şüphesiz CHP’deki genel başkan değişimi bizim gündemimiz değildir. Bize saygı duymak ve hayırlı olsun demek düşmüştür. Üzüldüğümüz husus Atatürk’ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, işbirlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Kalem selamdan; selam kelamdan önce gelir. Selam Allah’ın selamıdır ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelemez, gelemeyecektir. Biz Türkiye yüzyılı hedeflerini inşanın peşindeyiz. Tavsiyem odur ki hiç kimse hesap hatası yapmasın.

CHP yönetimine diyorum ki Selahattin Demirtaş teröristtir, HEDEP bölücüdür. Siyasetteki nifak tohumu ve ayrık otudur. Osman Kavala sorosçudur, suçludur ve cezasını çekecektir.”

“BEDELİ DÜNYADA ÖDETİLECEK”

“Cumhur ittifakı Türkiye’ye sahip çıkan inanmışlıktır. Cumhur ittifakı vatandır, kilittir. Bizim etnik ve mezhep bölücülüğü yapanlara hoşgörümüz yoktur. Emperyalizmin güdümünde girmiş muhalefet partilerine, ihanet eden şeref yoksunlarına tavizimiz olmayacak. Filistin’de soykırımın yapıldığı bu dönemde zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katline sessiz kalamayız. Bebeklerin yürek parçalayan haline sessiz kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bozuk bir anlayış. O yılanın bize de dokunacağını görmek mecburiyetindeyiz. Sözde medeni ülkeler yıkım karşısında üç maymunu oynamaktadır. Küresel vicdan buzlu ve sislidir. Önü alınamayan kalabalıklar İsrail saldırılarını protesto etmektedir. Buna rağmen Gazze havadan ve karadan abluka altındadır. Sivillerin kampları bombalanmaktadır. Çocuk parkları bombalanmaktadır. Silahlar derhal susmalı, ateşkes sağlanmalıdır. Barış konferansı gecikmeksizin toplanmalı. Barış için yarın bile geçtir. Daha fazla çocuk hayattan koparılmamalıdır. Sayın cumhurbaşkanımız sabırlı, haktan ve hakikatten adımları karşılık bulmalı ve desteklenmeli. 5 Kasım’da Ankara’ya gelen ABD dışişleri bakanına Türkiye dışişleri bakanının simgesel mesajlarla tepki göstermesi bizim için anlamlıdır. Bu suçun cezası bu dünyada ödetilecektir. İsrail terörüne Türkiye’nin duruşu tamdır. MHP, cumhurbaşkanımızın alacağı her kararın sonuna kadar yanındadır. Terörizmin ablukası, diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, yayılmacı politikalar, çözülmeyi bekleyen sorunlardan en önemlileridir. Yaygın ve yoğun adaletsizlik küresel vicdanı yaralamaktadır. Yüz binlerce mazlumun içler acısı hali insanım diyen herkesi derinden sarsmakta. Katılaşan sosyal ilişkileri gözden geçirdiğimizde milli bekamızı can pahasına koruma sorumluluğumuz daha iyi anlaşılacaktır. Köprünün altından artık çok su geçmiştir. Devir artık Türk devridir. Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış, Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım’da Kazakistan’da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır. Haksızlıklar karşısında susmak Türklüğe yabancıdır.”