Bahçeli Millet İttifakı’nın Trabzon mitingi öncesi Trabzon’da Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı!

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 3:12 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 3:16 pm

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Trabzon’da düzenlediği mitingde İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı yardımcısı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Akşam saatlerinde İmamoğlu’da Trabzon’da miting düzenleyecek.

Türkiye’de düzenlenecek olan 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala Cumhur İttifakı ortakları Millet İttifakı’nı terörle ilişkilendirmeye devam ediyor. Bu kara propagandalar nedeniyle  Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası Cumhur İttifakı ortakları saldırıyı İmamoğlu’nun kendisinin provoke ettiğini söyledi. Son olarak Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon mitingi öncesi Trabzon’da konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

İmamoğlu’nun Trabzon’un mayasından nasibini almadığını iddia eden Bahçeli, “Erzurum’da yaşanan ve Trabzon’un mayasından nasibini almamış şahsın neden olduğu olaylar bayağı bir provokasyondur” ifadelerini kullandı.

 

“İMAMOĞLU FİTNE VE NİFAK SAÇIYOR”

Bahçeli, İmamoğlu’nun fitne saçtığını iddia ederek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın meydan meydan dolaşıp fitne ve nifak saçması görevini ihmal ederek şehrine ihanet ederek ağır kusurlu siyasi faaliyetler içinde bulunması sakıncalıdır” dedi. Bahçeli İmamoğlu’nun duyurusunun önceden yapılmış olan mitingi için ‘korsan ifadelerini kullanarak, “Esnaf Ziyareti bahanesiyle Erzurum’a gidip korsan miting düzenlemeye kalkan sonra Erzurum’a taşıdığı bölücü provokatörlerin taşkınlıklarıyla istenmeyen görüntülere neden olan malum belediye başkanı Trabzon’un yüz karasıdır” ifadelerini kullandı.

“ÖCALAN’A EV HAPSİ VERECEKLER”

Millet İttifakı’nın Abdullah Öcalan’ın hapis cezasını ev hapsine çevireceğini iddia eden Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Van’da terörist Demirtaş için adalet çağrısı yapmıştır. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş’ı ve diğer teröristleri serbest bırakacağından ara ara bahsetmiştir. İmralı canisinin ev hapsine alınması hususunda CHP HDP ve İYİ Parti arasında uzlaşma vasatının olduğuna dair iddialar son günlerde hızla yaygınlaşmıştır. Bir terörist için adalet isteyenler mesela şehidimiz evladımız Eren Bülbül’ün dökülen kanlarının hesabını nasıl verecekler? 6-8 Ekim 2014 tarihli isyan girişiminde PKK’lılar tarafından şehit edilen 16 yaşındaki Yasin Börü ile ilgili ve onun haklarını müdafaa edecek adalet çağrısını ne zaman dile getirecekler. Adaleti teröristler için talep eden ahlaksızlar 22 yaşında şehit edilen Aybüke öğretmeninizin 23 yaşında şehit edilen Necmettin öğretmenimizin 11 aylık bebeği Mustafa ile birlikte 25 yaşındaki asker eşi Nurcan kardeşimizin sorulacak hesaplarını söyleyin bana. Hangi durumda savunacaklar. Karşımızda dış bağlantılı zillet koalisyonu vardır. Karşımızda bir terör ittifakının tüm özellikleri zuhur etmiştir. İBB başkanı gelsin de Eren Bülbül için adalet istesin.

14 Mayıs’ta İstikrarımıza istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkacak mısınız? Şehitlerimizin katilleriyle ittifak yapanları pişman edecek misiniz?”