Bahçeli Kulp Kaymakamı’na sahip çıktı!

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 10:40 am - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 12:48 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bir imamın Cuma hutbesinden şehitlerle ilgili kısmı çıkartan imama tepki gösteren Kaymakam Burak Akeller’e sahip çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısına açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yerel seçim için ilk mitingi 28 Ocak tarihinde Mersin’de yapacaklarını açıkladı. Bahçeli grup toplantısında yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan bir camide cuma hutbesinden şehitlerle ilgili bölümü çıkartan imama tepki gösteren Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e sahip çıkarak, “Temiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına babasına şükranlarımı sunuyor tebrik ediyorum” dedi. Bahçeli, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada İsveç’in NATO üyeliğine destek vereceklerini açıkladı.

 

Kaymakam-imam tartışmasında Bakanlık ve Diyanet de devreye girdi

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

“14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle Türkiye’miz iyice hızlanacaktır. 30 büyükşehir, 51 il olmak üzere toplamda 1389 belediyenin 5 yıllık yol haritası Türk milleti tarafından belirlenecektir.

DEM’lenmiş CHP, Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Terör örgütleri, bölücü maşalar, ekonomik tetikçiler, emperyalizm piyonları, Cumhuriyet karşıtları 31 Mart’ta hiç unutmayacakları bir ders alacaktır. Cumhur İttifakı 31 Mart seçimleriyle Türkiye’nin geleceğini inşa edecek, demokrasi meşalesiyle aydınlatacaktır.

Adaylarımız milletimizin takdirini kazanmıştır. Şu ana kadar 385 belediye başkan adayı ilan edilmek suretiyle duyurulmuştur. Boyun eğmeyiz, teslim olmayız, hiçbir odağa Cumhur bizim Türkiye hepimizindir. Canla başla Türkiye için çalışacağız.

Yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırılacak. İstanbul’u CHP ve DEM’den kurtarmak vatan borcudur.

Ayrışmadan Türkiye için çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, duruşumuzla göz dolduracağız. Demlenmiş CHP’nin, yolsuzluk vakalarının volkan ağzı gibi patladığı sadece görünen kısmdır. Büyükçekmece belediyesinde yaşananlar vicdanları sızlatmıştır. Demlenmiş CHP milletle arasına duvar çekmiştir. Bunların halkçılığı kelebeğin ömrü kadardır.”

ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF ALDI

“Demlenmiş CHP’nin belediyelerindeki rüşvet çarklarının nerelere dayandığı herkesin bildiği skandallardan bir kısmı. Büyükçekmece’deki şaibeler, belediye mensupları tarafından kaba güç gösterileri her vicdan sahibi tarafından eleştirilmiştir. Köhne zihniyet milletle arasına duvar çemiştir. Bunların demokratlığı köprüyü geçene kadar. CHP başkanına hatırlatırım ki Türkiye’de dersim diye bir yer yoktur. Olan ise Tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli’dir.

İstanbul’u DEM’ci bölücülerden kurtarmak fetih borcudur. Ankara’yı kurtarmak Atatürk’e vefa gereğidir. DEM’lenmiş CHP gidecek Türkiye yüz yılı gerçekleşecektir. Önümüzdeki 31 Mart seçimlerinin tarihi önemde olduğunu düşünüyoruz. CHP’de çatlak sesler, çamur hesaplar öne çıkmıştır. Davul ile tokmağın ayrı kişilerde olduğu partiye güvenilemez. İstanbul muradına erecek. Ankara’ya altı ok değil Altınok damga vuracaktır. İzmir’de dağın sıcaklığı dağı eritip tuncu savuracaktır. Cumhur ittifakı hazırdır ve mutlaka başaracaktır. MHP hiçbir kara propagandaya hizmet etmeyecektir.”

İLK MİTİNG MERSİN’DE

“İlk açık hava toplantımızı 28 Ocak 2024 pazar günü Mersin’de yapma kararı aldık. 4 Şubat’ta da Manisa’da açık hava toplantımızı gerçekleştireceğimizi paylaşmak istiyorum. MHP kolları sıvamış, yola koyulmuştur. Gayret bizden takdir milletimizdendir.

Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Sözde cumhurbaşkanlığı yardımcılığına kanıp şehrini yüzüstü bırakanların hesabı 31 Mart’ta görülecektir.”

GAZZE’DE ATEŞKES ÇAĞRISI

“Gazze’de 25 bine yakın insan terör devleti İsrail tarafından hayattan koparıldı. BM’ye göre 2.3 milyon nüfusu olan Gazze’de 1.9 milyon insanın yerinden edilmiştir. İsrail’e ABD’nin desteği işlenen soykırım suçuna ortaklıktır. Zalimler mazlumların kanını nehir gibi akıtmakta. İlk şart iki devletli çözümdür. İsrail başkanının buna sıcak yaklaşmaya başladığı iddia edilmektedir. Bağımsız ve egemen Filistin devleti kabul edilmeli. Bebekleri öldüren barbarların yakasından tutulup burunlarından fitil fitil getirilmeli.

Bölgesel savaşa provokasyonlardan kaçınılmalıdır. İran saldırıları, Pakistan İran saldırıları meşru görülemeyecektir. Karşılıklı dostluk anlayışı ile her sorunun üstesinden gelinecektir.

Küresel bir komplonun hedefindeyiz. Kimi zaman iç hassasiyetleri kaşıyarak, kimi zaman hainleri görevlendirerek sonuç alınmak istendi. İmparatorluğumuz ilk kuşatmaya deniz ve okyanuslarda maruz kaldı.”

“VATAN İLE SATAN”

“Türk milletini birbirine kırmaya çalışan küresel düşmanlık muhalefet eliyle mesafe kat etmekte. Yeni hedefleri 31 Mart. Mandacıları uyarıyorum, gittiğiniz yol yol değildir. Bu cüretiniz yanınıza kar değildir. bu vatanı canımız pahasına savunamazsak yastığımız mezar taşı yorganımız kan olsun. Niyetleri bellidir. Devlet ve millet arasında güvensizlik oluşturmaktır. Demlenmiş CHP Türk milletine meydan okumakta. Muhalefet milletimize var gücü ile hançer sallamakta. Bu yüzden 31 Mart istikrar ile dağınıklığın, şehit ile caninin, cumhur ile zilletin, vatan ile satanlar arasında yapılacaktır. Kazanan Türkiye olacaktır.”

CUMA HUTBESİNDEN ŞEHİTLER KISMININ ÇIKARTILMASI

“Şehitlerimize rahmet içeren bölümü es geçmiştir. Daha önceden hutbeyi internetten okuyan kaymakamımız şehitlerimize rahmet içeren kısmın okunmadığını görünce imamı uyarmış ve okunmasını sağlamıştır. Namazın hemen sonrasında bu imama neden okumadığını sorunca bana baskı yapılıyor o yüzden okumadım cevabını almış bunun üzerine de sen devletin imamısın yanıtını vermiştir. Şehitlerimizin kuranı kerimde köşkleri cennette yerleri Müslüman Türk milletinin gönüllerindedir. Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in ter temiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına babasına şükranlarımı sunuyor tebrik ediyorum. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren Ali Yerlikaya’ya da teşekkür ediyorum. Bayraksızlar, FETÖ’cüler, devlete ve millete diş bileyen namertler hemen kendilerini ele vermişlerdir. Mesele sadece bir kaymakam ile bir imam arasında geçen tatsız bir olay değildir. pusuda bekleyip el ovuşturanların milli birlik ve kardeşliğimizi bozmayı hedefleyenlerin provokasyonları bu tespitimizi pekiştirmiştir. Serok Ahmet, imamın darp edildiği yalanını servis etmen münafıklık alametidir. Tövbe etmen temennimizdir.”

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME

Emekli maaşlarına iyileştirmeyi destekliyorum. Daha fazlasını hak ediyorlar.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Çıkışta gazetelerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasına ilişkin protokole bugün Genel Kurul’da geçerli desteği vereceklerini açıkladı.

Bahçeli, “Komisyonda görüşmeler sırasında MHP üyesi arkadaşlarımız İsveç’e Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve yönetimin ortaya koymuş olduğu tavırları özleşir gibi hareketle destek vermiştir.” dedi.

5. Devlet Bahçeli (237.427)

Kaynak: TELE1