Kaymakam-imam tartışmasında Bakanlık ve Diyanet de devreye girdi

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 6:57 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 6:57 pm

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller ile imam M.K. arasında cuma namazında çıkan hutbe tartışmasında valiliğin başlattığı soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı ve Diyanet de devreye girdi. Bakan Ali Yerlikaya, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Kuba Camisi’nde görevli imam M.K.’nin, hutbe okurken bazı bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darp edildiği iddiası üzerine valilik inceleme başlatmıştı. Valiliğin ardından İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı da devreye girdi.

YERLİKAYA: METNİN TAM OKUMASINI SAĞLAMIŞTIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR İNCELEME DE DİYANET’TEN

Olaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Diyanet’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bazı medya organlarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camimizde cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

KAYMAKAM AKELLER: KİMSEYİ DARP ETMEDİM

Kaymakam Akeller, imam M.K.’yı darbetmediğini, kendisini uyardığını belirterek şunları söylemişti:

*”Kuba Camii’ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim.

*İmam ‘Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım’ deyince, ben de bu cevaba kızıp ‘Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?’ dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim.”

İmamı mikrofonla darp ettiği iddia edilen kaymakam: Darp etmedim, yüksek sesle uyardım

Kaymakam Burak Akeller , İmam, Diyarbakır, Kulp, İçişleri Bakanlığı, Diyanet

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller ile imam M.K. arasında cuma namazında çıkan hutbe tartışmasında valiliğin başlattığı soruşturmanın ardından İçişleri Bakanlığı ve Diyanet de devreye girdi. Bakan Ali Yerlikaya, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. 

Kaynak: TELE1