Bahçeli ittifak ortağının Öcalan övgülerine neden sessiz?

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 2:01 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 2:01 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’li Galip Ensarioğlu’nun konuşmasına dikkat çektiği programının troller tarafından çarpıtılarak sosyal medyaya servis edilmesi sonucu tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı “Bebek katilini övmek suçtur” diyerek hedef aldı. Bahçeli, Yanardağ’a montajla kurulan kumpası da savundu. Devlet Bahçeli 2019 yerel seçimleri öncesi Öcalan’ın mektubunun okutulması ve Osman Öcalan’ın devlet kanalı TRT’ye çıkarılmasına sessiz kalması dikkat çekti.

 

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

Yanardağ’ın tutuklanmasına tepkiler her geçen gün büyürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de günler sonra Yanardağ’ın çarpıtılarak servis edildiği ortada olan sözleri üzerinden ‘bebek katilini övüyor’ diyerek hedef aldı.

Mustafa Balbay montaj kumpasını yazdı! “Destek olmazsak operasyonların arkası gelecek”

Yanardağ’ın konuşmasından “AKP af çıkarmaya çalışıyor, AKP iktidarının iki yıldan fazla devam etmesi mevcut koşullar altında mümkün görülmüyor. İktidarı sınırlayan güçlerden biri de Öcalan’ın temsil ettiği hareket. Onunla anlaşmaya çalışıyorlar. Yakında ‘sayın Öcalan’ diyecekler, tekrar diyecekler” sözlerinin kırpılarak sosyal medyada servis edilen ifadeleri hedef göstermek için kendisine örnek alan Bahçeli şunları söyledi:

Mehmetçik’e kurşun sıkanları aklamak suçtur. Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur. Anayasa mahkemesi, Kandil’in düzmece mahkemesi, zilletin mahkemesi değildir. Adalet suçluyu aklama gayesi güderse, ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir

AKP Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Abdullah Öcalan’ın Kürt vatandaşların bir bölümü tarafından ‘siyasi aktör’ olarak kabul edildiğini ve muhatabının devlet olduğunu söyledi. Uçum silahların susması için Öcalan’la siyasi ilişki kurulabileceğini belirtti.

GALİP ENSARİOĞLU’NUN SÖZLERİNİ GÖRMEDİ

AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu şunları ‘Devlet Öcalan ile görüşüyor’ iddiaları hakkında  “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” demişti. Bahçeli, AKP’li isim için henüz bir şey söylemedi.

ÖCALAN’IN MEKTUBU HAKKINDA NE DEMİŞTİ

Terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulması sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli HDP’nin Öcalan’ın sözlerine uyması yönünde çağrı yapmıştı.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.
Teröristbaşının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur.
PKK’nın siyaset acentesi HDP’nin teröristbaşının uyarısına rağmen marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi ise 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır.

OSMAN ÖCALAN’IN TRT’YE ÇIKARILMASINA SESSİZ KALDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2019 yerel seçimleri öncesi terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasına sesiz kalmıştı. O dönem Osman Öcalan’ın çıkarıldığı program hakkında ‘TRT terör örgütü propagandası yapmıştır denilerek’ Meclis’e araştırma önergesi verilmişti fakat önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

Bahçeli Merdan Yanardağ’ı hedef aldı, montajı savundu

ÖCALAN’I ÖVEN AKP’LİLER İÇİN BİR ŞEY DEMEDİ

AKP’lilerin çözüm süreci döneminde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a methiyeler dizerken muhalefette olan Bahçeli, o dönem en sert dille eleştirse de, Cumhur İttifakı’nın kurulup iktidar ortağı olmasından sonra Öcalan’ı öven AKP’liler hakkında sessiz kaldı.