Bahçeli Merdan Yanardağ’ı hedef aldı, montajı savundu

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 11:44 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:46 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’li Galip Ensarioğlu’nun konuşmasına dikkat çektiği programının troller tarafından çarpıtılarak sosyal medyaya servis edilmesi sonucu tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı “Bebek katilini övmek suçtur” diyerek hedef aldı. Bahçeli, Yanardağ’a montajla kurulan kumpası da savundu. Öte yandan Bahçeli’nin AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun iktidarın terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a heyet gönderdiği iddiasına ilişkin “Devlet sürekli görüşüyor” ifadelerine sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

Yanardağ’ın tutuklanmasına tepkiler her geçen gün büyürken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de günler sonra Yanardağ’ın çarpıtılarak servis edildiği ortada olan sözleri üzerinden “Bebek katilini övüyor’ diyerek hedef aldı.

Yanardağ’ın konuşmasından “AKP af çıkarmaya çalışıyor, AKP iktidarının iki yıldan fazla devam etmesi mevcut koşullar altında mümkün görülmüyor. İktidarı sınırlayan güçlerden biri de Öcalan’ın temsil ettiği hareket. Onunla anlaşmaya çalışıyorlar. Yakında ‘sayın Öcalan’ diyecekler, tekrar diyecekler” sözlerinin kırpılarak sosyal medyada servis edilen görüntüleri, Yanardağ’ı hedef göstermek için kendisine örnek alan Bahçeli şunları söyledi:

Mehmetçik’e kurşun sıkanları aklamak suçtur. Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur. Anayasa mahkemesi, Kandil’in düzmece mahkemesi, zilletin mahkemesi değildir. Adalet suçluyu aklama gayesi güderse, ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir

GALİP ENSARİOĞLU: DEVLET ÖCALAN İLE SÜRELİ GÖRÜŞÜYOR

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın gündeme getirdiği Öcalan’la görüşme iddiasını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de doğrulamış ve “Yargıdan birini gönderdiler. İsmini değiştirerek gitti” demişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bunun doğru olmadığını söylemişti. Tartışmalar devam ederken AKP’nin eski vekillerinden ve yeniden aday gösterilen Ensarioğlu’ndan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Medyascope’dan Ferit Aslan’a konuşan Ensarioğlu şunları söyledi: “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir”