Bahçeli: Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 10:49 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 11:29 am

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘hükümet istifa’ sloganları nedeniyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatarak, “Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrükspor’a gönül veren bir kişi olarak hayatıma devam edeceğim” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli şunları ile getirdi:

“HÜKÜMETİ SUÇLAYAN GURU ARSIZDIR”

“1 milyon 9114 bin vatandaşımız barınma hizmet sunulmaktadır. İçi dışı fesat yapan münafık siyasetçilerin çadır üzerinden sürdükleri iftiraya rağmen çadır kurumlarını gerçekleştirilmiştir. Bölgeye günlük 10 bin çadır sevk edilmekte. Devleti ve hükümeti suçlayan guru arızalıdır arsızdır art niyetlidir.

Hem zamanla hem de zorlu şartlarla mücadele edilmekte. Coğrafi sayımız çok geniş depreme zara gören insan çok fazladır. İster istemez bazı eksikliklerin vuku bulmasın olağandır  beklenmelidir. Mühim olan gösterilen samimiyet, gece gündüz çalışmalarındaki sürekliliktir. Türkiye Cumhuriyeti tüm unsurları ile görevinin başındadır. Hiç kimse yalnız kimsesiz sahipsiz değildir.

“AJAN PROVOKATÖRLER”

Türk sporunu siyasi kutuplaşmanın içine çekmek için kıvrananlar tribünleri ajan provokatörlerin güdümüne koyanlar tarihi yanlışın tam ortasındadır.

Hükümet istifa bağırtısını koro halinde seslendirilmesi, depremde hayatında kaybedenlere vahim saygısızlıktır.

Kutuplaşman dalgasını sahaya yansımak isteyenler alçakça kurgu içindedir

Tribünlerde siyasi kaosa heves etmek, bir avuç holigan gruba verilmiş zillet komplodur. Herkes haddini hududunu bilmemelidir. Müsamaha gösterilmeyecektir. Zillete yardım yataklık yapanlar, kim olursa olsun ülkesine ve milletine sırt dönmüştür.

“TESPİTİ YAPILMALIDIR”

Tribünler çürük siyasi sloganları atılacağı yerler olamaz. Kalabalıkların arasına sızan devlete ve hükümete meydan okuyanların tespiti yapılmalıdır.

“ARTIK KARAGÜMRÜKLÜYÜM”

Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığımı bildiriyorum. Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrükspor’a gönül veren bir kişi olarak hayatıma devam edeceğim.

Yaralar hızla sarılmakta, her insanımızın elinden tutulmakta, hiç kimse aç ve açıkta bırakılmamaktadır. Devlet çevik ve çelik iradesiyle alandadır, milletiyle iç içedir.

Deprem kadar tehdit sanan bu taş kalpli Türkiye muhalifleri gerçekleri saptırarak neye hizmet etmektedir?

11 ilimizi kapsamına alan yeni yerleşim alanlarının haritası paylaşılmış, bölge insanı derin bir nefes almıştır. İlk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin köy evi yapılması planlanmıştır. Yapılan binaların ilk teslimatının 7 ay sonra gerçekleşmesi beklenmektedir.

Yeis ve yılgınlığa hiç gerek yoktur. Cumhur İttifakı vatandaşların konutlarını yapacak, deprem travmasını telafi edecektir.

Bazı köşe yazarları, tetikçi medya organları orman alanlarının da konut için kullanılacağını hangi bilgi ve belgeye dayanarak söylemektedir. Orman vasfını kaybetmiş alanlara konut yapmanın neresinde sakınca olacaktır?

Kılıçdaroğlu bu ülkede acıların paylaşılmadığını söylemiş. Söylemiş de bedenin burada ruhunun Türkiye düşmanlarının elinde olduğunu nedense itiraf edememiştir.

Acımız da sevincimiz de birdir. Kılıçdaroğlu’nun millete mensubiyet duygusunu baştan ayağa gözden geçirip kontrol etmesinde kimlerin çıkarına hizmet ettiğini bir kez daha değerlendirmesinde bize göre yarar vardır. Böyle gelse bile böyle gidemez. Bu Kılıçdaroğlu’ndan da hiçbir şey olamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak Türkiye ve Türk millete muhabbetle hürmetten çok mu önemli, çok mu önceliklidir?

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda bundan sonraki bütün siyasi süreçlerde yetki alman neyi değiştirecektir? Önce ülkem ve milletim diyemiyorsan ne oturuyorsun aziz Atatürk’ün koltuğunda? Hiç mi yüzün kızarmıyor? Muhalefet olmak her şeye karşı olmak değildir.

İmar affıyla ilgili kanun teklifi veren bu CHP değil miydi? Depremi bile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bağlayan bu ucube ve köksüz CHP yönetimi değil miydi?”

MUSTAFA BALBAY’I HEDEF ALDI

Bahçeli konuşmasında, 23 Şubat Perşembe günü “Haykırmak istiyorum!” başlıklı bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’ı hedef aldı.

Balbay, yazısında, “Depremin üzerinden iki hafta geçti. İnsanlar hâlâ başını sokacak çadıra muhtaç. Gördük ki çadır devleti bile değiliz!” sözlerine yer vermişti.

Devlet Bahçeli, Balbay’ı şu ifadelerle hedef aldı:

“Ne ara bu kadar devlet ve millet düşmanı türemiştir. Gocunanlar olabilir ama bu soruları sormayalım mı? Seriye bağlanan önyargılar, serpiştirilen nifaklar, seviyesizlikler…

Geçmişte CHP’den milletvekili seçilen bir kalem sahibi işgal ettiği bir gazete köşesinde 23 Şubat’ta şöyle yazmıştır: ‘Depremin üzerinden iki hafta geçti. İnsanlar hala başını sokacak çadıra muhtaç. Gördük ki çadır devleti bile değiliz’. Türkiye’yi çadır devletinin bile aşağısına çekmeye çalışan bu sapık milletvekili ve çürük köşe yazarı edepsizdir, kemiksizdir, ciğersizdir, vicdanını da kin ve nefret sarmıştır. Utanması, ar etmesi gereken bu utanmaz devlet ve millet karşıtlarıdır.”