Bahçeli AYM’yi hedef aldı! “Bölücü terör örgütünün arka bahçesi”

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 2:59 pm - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 3:31 pm

HDP‘nin Hazine yardımı blokesinin kaldırılmasıyla ilgili konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli AYM’yi hedef aldı. Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması, beka ve güvenlik sorunu olduğu kadar adalet ve hukuk katlidir, buna göz yumamayız” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. HDP’nin Hazine yardımı blokesinin kaldırılmasına değinen Bahçeli Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) ve AYM Başkanı’nı sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli şunları söyledi:

“AYM SAFINI BELLİ ETMİŞTİR”

“AYM’nin HDP ile ilgili aldığı karar gafilliktir. AYM, HDP’nin Hazine yardımı alması yönünde karar almış ve yine safını belli etmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı marifetince HDP’nin kapatılması istemiyle AYM nezdinde açılan dava devam ediyorken bu terör ve bölücülük yatağının alacağı yardıma 5 Ocak’ta bloke konulmuştu. Bu mahkeme söz konusu blokeyi kaldırmış HDP’ye Hazine kasasını açmıştır.”

AYM, HDP’ye hazine blokesini kaldırdı

“MAHKEME ÜYELERİ İHANETİN SÖZÜNÜ DİNLEMİŞTİR”

“Bu yürek burkan hukuk skandalı olarak anılacak bir karardır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri vicdanların sesini değil ihanetin sözünü dinlemiş ve buna kulak vermişlerdir. Yılan hikayesine dönen kapatma davasında HDP’nin yapacağı sözlü savunmanın 11 Nisan’a ertelenmesi de kararlaştırılmıştır.”

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN YEGANE HEDEFLERİNDEN BİRİ YENİ ANAYASADIR”

“Anayasa Mahkemesi HDP’nin seçimlere girmesini kolaylaştırmış, açıktan tarafını belli etmiş, güvenilirliğine de bir kez daha kendi eliyle darbe vurmuştur. Önümüzdeki seçimlerden sonra Cumhur İttifakı’nın yegane hedeflerinden biri yeni anayasadır.”

“AYM BÜTÜNÜYLE TASFİYE EDİLMELİDİR”

“Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, bu mahkemenin millete ters düşen, hainlere zeytin dalı uzatan, Türkiye düşmanlarının düşmanlarını sıvazlayan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. Türk milletinin mahkemesi değildir, olması da mümkün değildir.”

“HDP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI AYM BAŞKANI OLURSA DOĞAL VE TUTARLI KABUL EDERİZ”

“Teröristlere hazine yardımının kapaklarını açan bir kararı rezalet ve melanet olarak tanımlıyoruz. Şayet HDP, zillet ittifakında yer almayıp kendi adayını çıkarmayı planlıyorsa, tavsiyem odur ki Anayasa Mahkemesi başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı anayasa mahkemesi başkanı olursa biz bunu son derece doğal ve tutarlı kabul ederiz.”

“ANAYASA MAHKEMESİ, BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKA BAHÇESİ”

“Anayasa Mahkemesi’nin bölücü terör örgütünün arka bahçesi olması, beka ve güvenlik sorunu olduğu kadar adalet ve hukuk katlidir, buna göz yumamayız.”

“CUMHUR İTTİFAKI BÖYLESİ BİR KEPAZELİĞE MÜSADE ETMEYECEKTİR”

“Suçlunun masum kabul edilip masumların suçlandığı bir Türkiye olamaz, olamayacaktır. Cumhur İttifakı böylesi bir kepazeliğe müsade etmeyecektir.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’NE TEK ADAM YÖNETİMİ DİYENLER YALANCIDIR”

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne tek adam yönetimi diyenler yalancıdır, yıkım failleridir, yozlaşmış zihniyetlerdir. Zillet İttifakı Türkiye’nin hedeflerini kırmak için son kozlarını oynamaktadır. Zillet ittifakı krizdir, kaostur karamsarlık siyasetidir. İttifakın ortak paydasında buluşan her bir parti koltuk ve makam derdindedir. 2 marttan marta kadar geçen olmayan rantın paylaşım kavgası bunun işaretidir.

Zillet İttifakının bütün bölücü girişimlerine yataklık yaptıkları bu ortamda kirli çabalarının maksadının türk milletini kendinden kuşku duyan milli kimliği ve kişiliği zayıflatılmış bölümeye karşı duyarsız bekasını savunma refleksi zayıflamış, kimin dost kimin düşman neyin ihanet neyin cesaret olduğu konusunda tereddüt yaşayılan, kendisiyle eve inançlarıyla problemli bir topluluk haline getirilmek olduğu ortaya çıkmıştır.

Kılıçdaroğlu’nun çabası ve çırpınışı beyhudedir. Kılıçdaroğlu şahsıyla birlikte diğer parti başkanlarının alayını birden uçurumun dibine çekecek siyaseten silip atacaktır”