Nihal Candan ve Bahar Candan gözaltına alındı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 1:16 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 5:40 pm

Haklarında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan sağlık kontrollerinin ardından emniyete getirildi.

Sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve kardeşi Bahar Candan, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Hacı İsrafil S. isimli bir kişinin daha gözaltında olduğu, şüphelilerin dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla suçlandıkları öğrenildi. Candan kardeşler sağlık kontrollerinin ardından tekrar Emniyet’e getirildi.

Polis ekipleri gözaltına alınan Candan kardeşlerin evinde arama da yaptı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Başsavcılık, Candan kardeşlerin kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Yazılı ve görsel medya organlarında “Fenomen Bahar ve Nihal Candan sazan sarmalı vurgunu ile suçlanıyor” içerikli haberler nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Örgüt Faaliyeti Kapsamında Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından yürütülen soruşturmada; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında; şüpheliler A.B.C., G.Ç. ve H.İ.S. 14/11/2023 tarihinde Suç Örgütüne Üye Olma ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır” denildi.

Bahar ve Nihal Candan kardeşler hakkında suç örgütü mensubu iddiası