BAE, Sedat Peker’e garanti verdi iddiası

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 11:42 am - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 11:59 am

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Sedat Peker‘in kendisine “Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri iade edilmeyeceğimin garantisini verdi” dediğini aktardı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddia ve ifşalarından yola çıkarak ülkenin yakın dönemdeki siyaset, bürokrasi, yeraltı dünyasının açık örtük işbirliğini konu alan ‘Duvar’ isimli kitabı için FOX TV’ye konuk oldu.

Burada Şık, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sıcak ilişkisinin başlamasının Peker’le bir ilintisi olabileceğini söyledi. Sedat Peker’le kitap için konuştuğunu da söyleyen Şık, şöyle devam etti: “Kendisinin istendiğini… Kendisine bunu sorduğumuzda buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar. Bu Sedat Peker’in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda bir hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor.”

Savcıların Peker’in iddiaları karşısındaki sessizliğine dikkati çeken Şık, “Bir savcı tüm iddiaları araştırsın. Hepimiz onu dinlemekten vazgeçelim” diye konuştu.

BAE Veliaht Prensi, Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye geliyor

BAE Veliaht Prensi, Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye geliyor

Devlet Bahçeli ‘muhalefetiz’ çıkışını düzeltti

Sedat Peker’in jet skili videosundaki argo kelimelerin anlamları

Sedat Peker ‘fuhuş’ diyerek Ankara’yı işaret etti

Ankara’daki görüşme için Sedat Peker ne mesaj verdi?