Sedat Peker’in jet skili videosundaki argo kelimelerin anlamları

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:07 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:12 am

Gazeteci Can Ataklı, Sedat Peker‘in jet skili videosunda kullandığı argo kelimelerin anlamını yazdı. Ataklı, Peker’in “Sıkıntı yok” mesajı verdiğini de belirtti.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, suç örgütü lideri Sedat Peker’in jet skili videosunda kullandığı argo kelimelerin anlamını araştırarak kaleme aldı.

Ataklı yazısında Peker’in son videosunda “Bazı dostlarım beni arayıp ‘Bugün ya da yarın seni bitirmeye yönelik operasyonlar yapacaklar’ dedi. Bitti denilen hikaye her zaman yeniden başlar. Anladın mı Azem Kardeş? Lan tırrikler, lan kablamacılar, lan kıpraklar, lan pokemoncu. İmza Picachu” sözlerini kullandığını hatırlattı.

Ataklı, “Peker sanıyorum bu video ile sıkıntıda olmadığını, elindeki belgelerin başına bir şey gelse bile yine ortaya çıkacağını, kimseden korkusu olmadığını anlatmak istemiş” değerlendirmesini yaptı.

“DİKKAT ÇEKEN KELİMELERİN ANLAMI…”

“Peker’in tweetindeki bazı kelimeler dikkatimi çekti. ‘Nedir?’ diye baktım” ifadesini kullanan Ataklı, şöyle devam etti:

Kablama: Kimliğini yitirmiş, ne oldum delisi olan kimseler. İlk bakıldığında önemli ve değerli sanılan bir şey.

Tırrek: Boş gezen serseri.

Kıprak (Qebrağ: Puşt, i…e

Peker’in ‘Pokemon’ diye hitap ettiği son günlerde CHP’nin kapatılacağını, bazı kişilerin sürgün edileceğini ve Erdoğan’ı yeniden kazandırmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Mehmet Barlas. İmza olarak kullanılan Picahnu ise Pokemon çizgi serisinin en sevimli tiplerinden biri.

Peker geri döndü