Babasını darbedip kamyonunu çaldı, 16 araç pert oldu

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 1:24 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 1:31 pm

İstanbul’da babasını darbedip çaldığı hafriyat kamyonuyla polisle kovalamacaya giren, 16 araca hasar verip 9 kişiyi yaralayan Sezgin Açık’ın sorgulamasına başlandı. Ne yaptığını hatırlamadığını söyleyen şüphelinin olay sırasında uyuşturucu madde etkisinde olduğu öğrenildi.

İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan Paşaköy TIR garajından babası İbrahim Halil Açık’ı darbeden 22 yaşındaki Sezgin Açık hafriyat kamyonunu çaldı. Açık, ihbar üzerine bir süre jandarma ekipleri tarafından takip edildi. Jandarma ekiplerini bir süre sonra atlatmayı başaran Sezgin Açık, Pendik’te, polisi peşine taktı.

1 POLİS MEMURU VE 1 BEKÇİ AĞIR YARALI

Kamyonu hızla sürerek önce Kartal’a geçen şüpheli daha sonra Maltepe’de uygulama noktasında kendisini durdurmaya çalışan polis araçlarının arasına hızla daldı. Şüpheli olaydan sonra hızla yoluna devam ederken polis memuru Lütfü Bayraktar ile bekçiler Kerem Atay , Doğancan Külünk, Eren Saydır’ı yaraladı. Yaralılardan Lütfü Bayraktar ile Kerem Atay’ın durumlarının ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

2’Sİ POLİS ARACI 16 OTOMOBİLE AĞIR HASAR VERDİ

Sürdürülen takip sonucunda Ataşehir’de kıstırılan şüpheli, kamyonun lastiklerine ateş açılarak durdurulup gözaltına alındı. Şüphelinin kilometrelerce süren kaçışı sırasında toplamda 2’si polis aracı 16 araca ağır hasar verdiği, ayrıca toplam 9 kişinini de yaralanmasına neden olduğu belirlendi.

SORGUSUNDA ‘HATIRLAMIYORUM” DEDİ

Olay sırasında uyuşturucunun etkisinde olduğu tespit edilen şüpheli Sezgin Açık hastanede tedavisi yapıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğinde gözaltına alındı. Şüphelinin ilk sorgusunda ne yaptığını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin uyuşturucu madde bağımlısı olduğu, son bir yıl içinde 8 kez Erenköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü belirlendi. Şüphelinin daha önceden “Mala zarar vermek”, “Trafik Güvenliğini tehlikeye atmak” ve “Kasten yaralama” suçlarından üç ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheliyle ilgili sorgulamanın cinayet büro amirliğinde devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Saat 02.00 sıralarında Sezgin Açık’ın kullandığı hafriyat kamyonu Sancaktepe’de uygulama yapan jandarma ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmıştır. Araç daha sonra, Maltepe Büyükyalı köprü altı uygulama noktasında park halindeki emniyet aracına çarparak kaçmaya devam etmiştir. Şüpheli şahıs, yaklaşık 10 kilometre devam eden kovalamacanın ardından Ataşehir İnönü Mahallesi’nde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır. Uygulama noktasında ekip aracına çarpma sonucunda; biri polis, biri de bekçi olmak üzere 2 kişi ağır; biri bekçi, 6’sı da sivil olmak üzere toplam 7 kişi ise hafif yaralanmıştır. Olayda yaralanan 9 kişinin tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir” denildi.

İstanbul’un göbeğinde hafriyat kamyonuyla zikzak çizip tehlike saçtı!