Babacan’dan Erdoğan’a çağrı: Bayram günü otursun tezekkür etsin

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 2:19 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 2:19 pm

DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin bayramlaşma programında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Babacan, “Bayram günü bu söylediklerimi dikkate al. O, ‘Kalkmış bana ders vermeye çalışıyor’ diyor. Ama derse ihtiyacı var. Benden ders almıyorsan memleketin düştüğü halden ders al” ifadelerini kullandı.

DEVA partisi bayramlaşma programında konuşan Ali Babacan, Erdoğan’a çağrıda bulundu. Babacan konuşmasında, “Sayın Erdoğan’a tekrar çağrı yapıyorum. Bari şu bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptığını biraz düşünsün.” dedi.

“NEREDE HATA YAPTIĞINI DÜŞÜNSÜN”

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Sayın Erdoğan’a tekrar çağrı yapıyorum. Bari şu bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptığını biraz düşünsün. Seçimden sonra biz düzeltip ayağa kaldıracağız ama seçime vakit var. Seçime kadar ülke iflas ederse, temerrüde düşerse bizim işimiz zorlaşacak. Ülkeyi bugün bu halde teslim alsak 6 ayda krizi çözeriz.

Bayram günü bu söylediklerimi dikkate al. O, ‘Kalkmış bana ders vermeye çalışıyor’ diyor. Ama derse ihtiyacı var. Benden ders almıyorsan memleketin düştüğü halden ders al. Merkez Bankası’nın ve TÜİK’i başına sapasağlam, dürüst, ehil bir kadroyu ata. Ondan sonra elini, ayağını çek.

O uydurma enflasyon oranında emekliye ve memura zam yapıyorlar. 84 milyonun gözünün içine baka baka enflasyon konusunda yalan söylüyorlar.

Papağan gibi tekrar ettikleri üç beş tane konu var. Sayın Erdoğan’ Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz’ diyor. Takılmış plak gibi dört yıldır aynı şeyi söylüyor. Bırak tek haneyi, bırak iki haneyi. Üç haneye çıktı. Faizler aldı başını gitti. Gerçekten yazık oluyor.

 

Ali Babacan: Erdoğan’ın zihin dünyası altılı masayı kavrayamaz