Ali Babacan: Erdoğan’ın zihin dünyası altılı masayı kavrayamaz

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 2:33 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 2:33 pm

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, katıldığı bir TV programında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, “Erdoğan’ın altılı masayı anlaması mümkün değil. Zihin dünyasında bunu kavraması da mümkün değil” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KRT TV’de yayımlanan Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu Uyanma Vakti isimli programa konuk oldu. Ali Babacan, iktidar cephesinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen partileri hedef almasına ilişkin olarak, “Bu uzlaşı ve mutabakat kültürünü siyasette bunların anlaması mümkün değil. Onun için altılı masa ile yatıp kalkmaya başladılar” dedi.

“ERDOĞAN’IN KORKULU RÜYASI HALİNE GELECEK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında altılı masayı hedef aldığını hatırlatan Babacan, ” Çünkü zihninde oturtamıyor: ‘Nasıl olur, altı tane parti bir araya gelecek, uzlaşacak.’ Çünkü kendi dünyasında kutuplaştırma, ayrıştırma, ötekileştirme, düşmanlaştırma var. Mutabakat değil, kavga üzerinden bir siyaset var. Sayın Erdoğan’ın altılı masayı anlaması mümkün değil. Zihin dünyasında bunu kavraması da mümkün değil. Onun için hep anlamadığı, nasıl çalıştığını bilmediği, kendi zihninde oturtamadığı bir yapı olacak. Ama korkuyor da. Bakıyor ki orada tıkır tıkır bir takvim de işliyor. Kendi belirlediğimiz bir takvim işliyor. Bunu da tabii bir türlü kendi zihin dünyasında kabullenemiyor. Onun için göreceksiniz bundan sonra altılı masadan bundan sonra çok bahsedecek. Altılı masayla yatacak, altılı masayla kalkacak. Altılı masa korkulu rüyası hâline gelecek” dedi.

 

Polisten AKP’li eski vekile: Ahlaksız sensin lan