Babacan, esnafın derdini dinledi: Etiket değiştirmekten makinaları bozduk

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 9:23 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 9:27 pm

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ziyaret ettiği esnaf dert yandı. Esnaf, “Etiket değiştirmekten makinaları bozduk” diyerek ekonomik krize dikkat çekti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından esnafı ziyaret ettiği andan bir video paylaştı. Babacan’ın “Alın size hakikatin sesi” diyerek paylaştığı videoda, esnafın TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirdiği görüldü.

“SATTIĞIMIZ ÇANTAYI YERİNE BİR DAHA ALIP KOYAMIYORUZ”

Babacan’ın yaptığı paylaşımda esnaf şu ifadeleri kullandı: 

“TÜİK’in açıkladığı bir enflasyon rakamı var yüzde 20-21, fotokopi kağıdını bir ay önce 20 liraya, 25 liraya satıyorduk şu anda 60 liraya satıyoruz. 3 misli… 500’lük top A4 ve kârımız yok. Yüzde 100’den aşağı zammın gelmediği hiçbir şey yok. Okuyup yazan nüfus için en temel ihtiyaç. Hala yüzde 20 enflasyonla yaşadığımızı zannediyoruz.

İnsanları yanıltıyorlar ama işin içinde olanlar da görüyor neyin ne olduğunu. Çanta satıyoruz, sattığımız çantayı yerine bir daha alıp koyamıyoruz. Bu duruma geldi artık yani hiç satmasak daha kârlı duruma geldi. Okul sezonunda bu çantaları 50 liraya satıyorduk. Şu anda 100 liraya satıyorum ve yenisini alamıyorum. Sonumuzu hayır eylesin. Yok artık etiketleri değiştirmekten etiket makinalarını bozduk. Ekonomik olarak sizin zamanınızda işler çok güzeldi inşallah yine aynı şekilde olur.”

“ALIN SİZE HAKİKATİN SESİ”

Babacan söz konusu videoyu şu ifadelerle paylaştı:

“Yok mu Beştepe’de bir ‘cesur yürek’? Herkesin her şeyi bildiğini, gerçekleri çarpıtmanın bir işe yaramadığını, TÜİK’in rakamları uydurduğunu haykıracak kimse yok mu orada? Yeter artık, devekuşu gibi başınızı kuma gömmeyi bırakın. Alın size hakikatin sesi”

Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Ali Babacan’la görüştü: İktidar değişmeli