Babacan ile engelli milli sporcunun “maaş” sohbeti

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 5:52 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 5:52 pm

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, engelli bir milli sporcu ile olan sohbeti sırasında “Hayat pahalanınca engelli maaşları iyice sembolik kaldı. Hiçbir şeye yetmez. Ekonomi düzelince ve güçlenince devletin imkânları bollaşır. O zaman da hepsi kolaylaşır” diye konuştu.

Ali Babacan, partisinin il kongresi için 25 Aralık’ta gittiği Osmaniye’de, yolda karşılaştığı bir grup engelli vatandaşla sohbet etti. Bu sohbete ilişkin video, DEVA partisi tarafından bugün paylaşıldı.

Engelli bir milli sporcu, Babacan’la sohbet ederken “Ekonomide keşke size kulak verilseydi bugüne kadar. Sizin zamanınızı çok iyi hatırlıyorum. Umarım sizi tekrar o yüksek makamlarda görmek nasip olur. Ülkenin bulunduğu her konumda daha iler gitmesi sizinle nasip olur” diye konuştu.

Babacan’ın “İlk ne yapmamızı önerirsin” diye sorduğu engelli sporcu, “Sadece istediğimiz ekonomik; istihdam ve altyapı çalışmaları. Bizim gerçekten başka bir isteğimiz yok. Şu kaldırımların uyumsuzluğu, engelli kardeşlerimin işsizlik sorunları, engelli maaşlarının yetersiz olması, bunlar ciddi problemler” diye yanıt verdi.

“HAYAT PAHALANINCA ENGELLİ MAŞLARI SEMBOLİK KALDI”

Babacan ise şunları söyledi:

“Hayat pahalanınca engelli maaşları iyice sembolik kaldı. Hiçbir şeye yetmez. Ekonomi düzelince ve güçlenince devletin imkânları bollaşır. O zaman da hepsi kolaylaşır. Sosyal politikalarla ilgili eylem planı açıkladık. Engelli vatandaşlarımızla ilgili atacağımız çok sayıda adım var. Ama kuşkusuz en önemlisi desteklerin artmasıdır. Bir de engelli vatandaşlarımızın hepsinin kabiliyetinin iyi olduğu alanlar var. Biz, her vatandaşımızın iyi olduğu alanlardan ülke istifade etsin isteriz. Engelli vatandaşlarımıza bakın; tamam görmeyebilir ama başka kabiliyeti vardır, bir alanda yetiştirilirse mesela o alanda katkı verir. Hükümetin kafasını yorması gerekiyor, kolları sıvayarak çalışması gerekiyor. Şu anda ülkeyi yönetenlerin maalesef derdi başka. Başka dertlere düştü onlar, memlekete çok faydaları yok. Biz kolları sıvadık hazırlanıyoruz.”

Babacan’dan Saray’ı kızdıracak Soros iddiası