Babacan cemaat ve tarikatları savunmaya devam etti

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:29 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 2:29 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün yaptığı cemaat ve tarikatları destekler nitelikteki konuşmaların bir yenisini daha ekledi. “Cemaatler ve tarikatlar bu toprakların yüzlerce yıllık geleneği. Yasaklayarak bunu yok edemezsiniz, merdiven altına itmiş olursunuz” diyen Babacan, devletin inanç ve ibadet özgürlüğünü koruması gerektiğini, bunun yanında denetim fonksiyonunu da işlevsel hala getirmesi gerektiğini öne sürdü.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, KRT TV’de Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu Günaydın Türkiye programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ali Babacan, cemaat yurdunda gördüğü baskıları, gelecek kaygısını anlatan ve yaşamına son veren Enes Kara’nın ardından başlayan “Cemaat ve tarikatlar kapatılmalı mı?” yönündeki tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yasakladığınızda kayıt dışına çıkıyorlar, daha gizli saklı oluyor her şey. Biz her zaman özgürlüklerden ve şeffaflıktan yanayız. Devletin denetim fonksiyonunun adil bir şekilde sürekli devrede olması gerektiğini düşünüyoruz. Yasakçı bir zihniyetle yüz yılların geleneğini yok edemezsiniz. Bir araya gelip ibadet yapacaklarsa ya da bir şeyler yapmak istiyorlarsa bunu gizli saklı yapmaya başlarlar. Devletin bu yapılarla herhangi bir özel ilişkiye asla girmemesi lazım. Devlete nüfuz etmek, devleti yönetmeye çalışmak, devlet yönetiminde etkili olmak, devlet gücünden hisse almak gibi işlere girdiği zaman devletin ‘Orada dur’ demesi lazım. Siz ehliyeti, liyakati, adaleti, fırsat eşitliğini getirin; cemaatler zaten kendi alanlarında kalacaktır. Devlet tarafındaki yanlışlıklar, cemaatler tarafındaki yanlışlıkları bir bakıma besliyor.”

Ali Babacan ‘Cemaatler kapatılsın’ diyenlere karşı çıktı!

Enes Kara’nın babasından haberimize erişim engeli talebi