Enes Kara’nın babasından haberimize erişim engeli talebi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 11:46 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 11:57 am

Nur cemaati evinde yaşadığı sorunları nedeniyle hayatına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, haberimiz hakkında erişim engeli talep etti.

İskenderun 2. Sulh Ceza Hakimliğince habere yayın yasağı getirildi. Mahkemenin verdiği kararda, “5651 kanunun 9. maddesi “.Hakimin bu madde kapsamında verdiği içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararları doğrudan Birliğe gönderilir…Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hâkim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır…Birlik tarafından ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi kararının gereği derhâl, en geç dört saat içinde ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilir…Sulh ceza hâkiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen içerik, yer ve erişim sağlayıcıların sorumluları, beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde düzenlenmektedir.” denildi.

BABA CEMAATİ ÖVMÜŞTÜ

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara’nın babası Mehmet Kara TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık” demişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Baba Kara’nın tepki çeken açıklamalarının ardından baba Kara, haberler hakkında erişim engeli getirilmesi için  avukatları aracılığıyla talepte bulunmuş, haber yapan gazeteciler hakkında da suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Cemaatten şikayetçi olmayan Enes Kara’nın babası haberler hakkında suç duyurusunda bulunacak