Babacan’dan BBP Genel Başkanı Destici’ye gönderme

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 8:25 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 8:26 pm

‘Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ‘tasarruf’ olarak sunduğu öneriye tepki gelmeye devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, semt pazarında vatandaşların derdini dinlediği sırada Destici’ye gönderme yaparak “Bir tanesi de geçen gün ‘Et alamıyorsanız kuzu kestirin’ demiş” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Türkiye genelinde kurulan semt pazarlarına ziyarette bulundu. Bir vatandaşın “Eşim emekli. 2 bin 500 lira alıyor. Elektrik mi verelim, su mu verelim, ekmek mi alalım? Bir de bakanlar, çıkıp ‘Soğan ekmeğe talim edin’ diyor” sözleri üzerine Babacan, BBP Genel Başkanı Destici’ye gönderme yaparak “Bir tanesi de geçen gün ‘Et alamıyorsanız kuzu kestirin’ demiş” diyerek BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye gönderme yaptı. Babacan, “Avrupa’nın en büyük topraklarına sahibiz. Ülkenin yemyeşil ovaları, dağları, yaylaları var. Ama ülkede tarım politikası olmayınca et bu kadar pahalı oluyor. Her şey dışarıdan ithal” dedi.

NE OLMUŞTU?

TV100’de katıldığı bir programda zamlarla ilgili yorumu sorulan Destici, yüksek zamların bütün vatandaşları rahatsız ettiği gibi kendilerini de rahatsız ettiğini belirterek şunları söylemişti:

“Ben bu hayat pahalılığını iliklerine kadar hisseden bir insanım. Ailem de hissediyor bunu. Biz kalabalık bir aileyiz. Ben çiftçilik yapıyorum hala. Kendi yediğim elmayı kendim üretiyorum. Sabah içtiğim pekmezi kendim üretiyorum. Etimi gidip kendi köyümde kestiriyorum, alıyorum. Sütümü oradan alıyorum. Ben tasarrufa dikkat ediyorum. Ben kasaba gidip 100 lira verip et almıyorum. Gidiyorum kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı, oradan parçalayıp alıyorum. Buna kadar dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Ama herkesin bu imkanı bulunmayabilir. Bu ayrı mesele.”

 

Tasarruf açıklamalarıyla tartışma yaratan Destici: Kuzuyu dizide sevenler beni anlamaz