Baba oğul diş hekimi sahte tedavilerle devleti dolandırarak milyoner oldu

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 6:17 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 6:17 pm

Fransa’da baba-oğul olarak çalışan diş hekimleri Carnot Guedj ile Lionel Guedj, dar gelirli bölgelerden gelen hastaların sağlıklı dişlerini bozarak devletten aldıkları tedavi ücretleri milyoner oldu. Baba Carnot Guedj 5 yıl, oğul Lionel Guedj ise 8 yıl hapis cezasın çarptırıldı. 

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde 42 yaşındaki diş hekimi Lionel Guedj, yoksul bir mahallede ameliyathane kurdu. Lionel Guedj, meslektaşı olan babası Carnot Guedj’in yardımıyla altı yıl boyunca ameliyat yaptı. Baba ve oğul 2006 ve 2011 yıllarında  yoksul vatandaşların sağlık dişlerini çekip, kök kanallarını tedavi edip pahalı köprü operasyonları gerçekleşti. Vatandaşların, ameliyat masraflarını ise devlet karşıladı. Suç ikilisinin defalarca iltihaplanmaya ve kalıcı hasar neden olan ameliyatlar gerçekleştirdikleri belirtildi.

Fransız savcılar, ortalama 45 dakika süren kanal tedavisinin Lionel Gueedj’in 10 dakikada gerçekleştiğini vurgulayarak üç bin 900 ameliyat yaptığını bildirdi.

FRANSA’NIN EN ÇOK KAZANAN DİŞ HEKİMİ OLDU

Lionel Guedj, 2012’da 2,9 milyon euro kazarak Fransa’nın en çok kazanan diş hekimi oldu. Fransız sağlık servisine göre Guedjd, ortalama diş hekiminden 28 kat daha fazla köprü tedavisi gerçekleştirdi.

Yeni dolandırıcılık yöntemi! Mezar yerlerini internetten satıyorlar

Baba ve oğlun elinden geçen hastaların kalıcı hasarlar aldığı ifade edildi. 18 yaşında bir hastanın 24 dişi çekilirken bir başka hastanın da tamamen dişsiz kaldığı söylendi. AFP’nin aktardığına göre; Oussila isimli adın 45 yaşına kadar dişlerinin yarısını kaybettiğini fakat 55 yaşında tamamen dişsiz kalarak implantlara sahip olduğunu dile getirdi.

Baba ve oğul diş hekimleri, hastalara asla zarar vermediklerini iddia etti. Baba Guedj beş yıl, oğul Guedj ise sekiz yıl hapis cezasın çarptırıldı.