Ali Koç gemileri yaktı: Gerekirse bir alt lige düşeriz, kulübün başkanı olarak devam edeceğim

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 6:46 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 7:24 pm

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından futbolculara ve teknik heyete yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından açıklama yaptı. Koç, “Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti” dedi. Koç ayrıca Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini de duyurdu.

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, deplasmanda alınan 3-2’lik Trabzonspor galibiyetinin ardından futbolcular ve teknik heyete yönelik saldırının ardından FB TV’de açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olaylarla ilgili bir kez daha 3 Temmuz sürecini hatırlatan ve FETÖ’yü işaret eden Koç, “3 Temmuz ve birçok şeyin sebebi olan belki de dün gece itibarıyla bu iki kulübü arasındaki getirmek istediği çatışma seviyesini başka bir seviyeye ulaştırmıştır. Muhtemelen 2014’te yaşanan kurşunlama olayı da bunun ürünüdür” dedi.

En büyük sorumlunun TFF olduğunu söyleyen Koç, “Bu ligde Fenerbahçe’ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz. Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız” ifadelerini kullandı.

Koç’un açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde:

-Sadece birkaç konuda bilgi vermek istiyorum. Dün gece yaşananlar Türk futbolu için utanç vesilesidir. Bu iki kulübü birbirine vurdurtmaya, kafa kafaya getirtmeye, nefret tohumu ekmeye çok emek verenler var. 95-96 yılında Trabzon’un şampiyon olacağı bir yıldı. Fenerbahçe Trabzon’u 2-1 yendi. Tansiyon orada yükseldi. Ama tansiyon ne kadar yükselirse yükselsin, her zaman futbol dinamikleri içinde olmuştur. Ve hiçbir zaman bu kadar nefret tohumu ekilmemiştir. Belki de kardeşi kardeşe kırdıran, 3 Temmuz ve birçok şeyin sebebi olan belki de dün gece itibarıyla bu iki kulübü arasındaki getirmek istediği çatışma seviyesini başka bir seviyeye ulaştırmıştır. Muhtemelen 2014’te yaşanan kurşunlama olayı da bunun ürünüdür. Dolayısıyla Fenerbahçe ve Trabzon camialarının başında kimler olursa, bu tuzağa düşmeden, bu iki camiayı birbirine vurdurmadan, sabırlı bir şekilde düşünüp üstünden kalkması lazım. Bu sorunlar iki camiaya değil ülkeye zarar veren sorunlardır.

“TRABZON’DAN DUYUMLAR ALIYORUZ”

-Dün bizi belki bizim onları ağırladığımızdan daha iyi ağırladılar. İki başkan arasında hiçbir sorun yok. Yönetimsel bir sorun yok. Dolayısıyla bir sorun yokken sahadaki futbolcular iyi niyetli mücadele ederken bunların yaşanması akıl tutulmasıdır. Biz şu anda Fenerbahçe olarak hem kendimize hem de Trabzonspor camiasına geçmiş olsun demek istiyoruz. İki camia boyutuna taşımamamız gerektiğini düşünüyoruz. Üzülerek öğrendim ki Trabzon tarafında belirli çalışmalar olduğunu duyuyoruz. Bu gerginlikleri Fenerbahçe’ye bağlayacaklarına dair duyumlar alıyoruz. İnşallah böyle bir yanlışa girmezler. hiçbir başkan ve yönetim kurulu dün yaşananların yaşanmasını istemez. Trabzon’da da baskı var. Nasıl ele alacaklar göreceğiz.

Trabzon’da saldırıya uğrayan Fenerbahçe İstanbul’da böyle karşılandı

“BU İŞ ÇIĞRINDAN ÇIKTI”

-Trabzon’da turuncu yelek giyen özel güvenlik görevlilerine de teşekkür etmek istiyorum. Var güçleriyle çaba sarf ettiler. Dolayısıyla en büyük mağdur Fenerbahçe’dir ve taraftarıdır. Yönetim Kurulu ile oturduk, konuştuk. Artık bu iş çığrından çıktı. 3 Temmuz’da yaşananları biliyorsunuz. Maddi manevi mağdur edildik. Sportif anlamda neler yaşadığımız herkesin malumudur. 

“OTOBÜSÜMÜZ KURŞUNLANDI, SALDIRI HALA FAİLİ MEÇHUL”

-Fenerbahçe’yle ilgili ne devletimiz ne futbolu yönetenler hiçbir aksiyon olmadı. Üstelik bizim aldığımız aksiyonları engellemek için bir sürü manevra yapmaktadır TFF Başkanı. Otobüsümüz kurşunlandı. Saldırı hala faili meçhul, ya başına bir şey gelseydi nolacaktı. Allah’tan otobüs viyadükten devrilmedi.

“BİR FUTBOLCU LİNÇ EDİLSE NE OLACAKTI?”

-Dün gece ya bir futbolcu linç edilseydi ne olacaktı. Bu son olsun diyecektik. Hep son olsun diyoruz. Şiddeti artık meşrulaştarmaya başlayan hale geldik. Kendinize gelin. Dün yaşananlara futbol açısından bakmayın. Futbol üzerinden organizasyon mu yapılıyor bilmiyorum ama dün yaşananlar organizeydi.

“MAÇ İPTAL EDİLMELİYDİ”

-Maç başladı ve aşama aşama olaylar büyüdü. Hakem uyguladıklarında geç kaldı ve tribünler cesaretlendi. Goller gelince tribünler daha da cesaretlendi. İşi az bilen biri olayların nereye gittiğini görürdü. Denizli’de kaybettiğimiz maç, su savaşı denilen Galatasaray maçı da iptal edilmeliydi. Dünkü maç da iptal edilmeliydi.

“ZORBALIKLA BİR ŞAMPİYONLUĞUMUZU DAHA MI ALACAKTINIZ”

-Ülkenin içinde bulunduğu futbol ortamı nedeniyle hangi hakem olursa olsun, o maçı iptal edemezdi. Rakibimizin gücünü biliyorsunuz. Siyasi ve bürokrasi gücünü biliyorsunuz. Sahaya meşale geliyor. Hakem görüyor meşaleyi ve oyunu devam ettiriyor ve 2-2 oluyor. Ya biz 3-2 yenilseydik veya 2-2 berabere kalsaydık ne olacaktı? Zorbalıkla bir şampiyonluğumuzu daha mı alacaktınız?” 

“ERTUĞRUL BAŞKANA DÜN OĞLUMU TESLİM ETTİM”

-Hangi derbi olursa olsun bizim maçlarımızda bütün polisler gelir, saha kenarını doldurur. Dün polis yoktu stadyumda. İnsanların üstleri ne kadar arandı? Ramazan’da geçen sene buraya geldiler. İnsanların pet şişelerini almadılar. Belki polis haklıydı. Trabzon’a da geçmiş olsun. Ertuğtul başkana dün oğlumu teslim ettim. Bizi çok güzel ağırladılar.

FIFA Başkanı’ndan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı açıklaması

“KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA ETTİM”

-Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla, bakanlarımıza da teşekkür ediyoruz fakat onların müdahil olmasına gerek kalmayacak ortam sağlanmalıydı. Dünkü yaşananlar herhangi bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanacak olaylar değildi. Dolayısıyla biz 2 Nisan’da toplanacağız. Ben biraz evvel Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa ettim. Biz bu muameleyi kabul etmeyeceğiz.”

“3 TEMMUZ’U BAŞLATAN ÖRGÜT TAVAN YAPTI”

“Hakem kuralları uygulasa Trabzonspor 3-0 mağlup olacak! Bir de hala golden önce faul var diyorlar! 3 Temmuz’u başlatan örgüt, iki kulübü birbirine çarptırmak için tavan yaptı belki de emellerine ulaşmak amacıyla.”

“GEREKİRSE BİR ALT LİGE DÜŞERİZ”

-Gerekirse bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına alsın. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti. Bunu kim organize etti? Trabzonspor Yönetim Kurulu organize etmedi ama birileri etti. Neden polis yoktu, neden emniyet önlemi alınmadı? Bu ligde Fenerbahçe’ye yer yok. Biz dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz.

“LİGDEN ÇEKİLİRSEK BIRAKMAYACAĞIM”

-Şimdi de başlamışlar; Fenerbahçeli oyunculara şu ceza verilsin bu ceza verilsin. Hadi verin, ne ceza veriyorsanız verin. Fenerbahçe tarihi için çok önemli bir virajdan geçiyoruz. Rica ediyorum kongre üyelerine, gelin kulübünüzün yanında durun. İstenen Fenerbahçe’nin kazanmaması hatta sahalarda yer almamasıdır. Biz genel kurulda kongre üyelerimizle birlikte bu işin nereye gideceğine karar vereceğiz. Ligden çekilme kararı alırsak, bırakmayacağım. Kulübü yine üst lige çıkartırız ve öyle bırakırım.”

Trabzon’da taraftarlar sahaya indi! Ali Yerlikaya: Olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır

Kaynak: TELE1