AYM Can Atalay dosyasını görüşüyor

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 10:25 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 8:23 am

AYM bugün tutuklu milletvekili Can Atalay dosyasını görüşecek. TİP lideri Erkan Baş “Kararı 100 yaşına girecek cumhuriyetin kurumlarının çalışıp çalışmadığını gösterecek” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü devam ediyor.

Erkan Baş, Can Atalay’ın bireysel başvurusunun bugün Anayasa Mahkemesi tarafından görüşüleceğini hatırlattı. Baş, “Mesele, 100 yılın ardından ortada bir cumhuriyet, o cumhuriyetin kurumları, adalet ve yargı mekanizmaları hala hayatta mı değil mi meselesi” dedi.

“ÇİZGİNİN NERESİNDE DURACACKLARINA ONLAR KARAR VERECEK”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erkan Baş şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekilimiz Can Atalay hakkında AYM’nin vereceği karar öncesinde açık bir çağrıda bulunuyorum. Bu karar yalnızca hukuki açıdan değil birkaç gün sonra 100 yaşına girecek Cumhuriyet tarihi açısından da büyük önem taşıyor. Mesele, 100 yılın ardından ortada bir cumhuriyet, o cumhuriyetin kurumları, adalet ve yargı mekanizmaları hala hayatta mı değil mi meselesi. Bu hukuksuzluğa son vermek ya da aksine başka hukuksuzluklara yol açmak AYM üyelerinin elinde olacak. Karar ne olursa olsun, biz mücadelemizden, Can mücadelesinden, emekçiler mücadelelerinden hiçbir şey kaybetmez. Biz eşit, özgür bir ülkeyi zaten kuracağımızı biliyoruz. Çizginin neresinde duracaklarına onlar karar verecek.”

AYM, Can Atalay için tarih verdi!