Aylin Sözer’i öldüren Kemal Ayyıldız tutuklandı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 11:11 am - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 4:52 pm

Maltepe’de akademisyen Aylin Sözer’i öldüren Kemal Ayyıldız, “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.

Dr. Aylin Sözer, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Ayyıldız tarafından evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Sözer’in üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdikten sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Ayyıldız, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Ayyıldız, “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Olay sonrası olayın yaşandığı evde gözaltına alınan şüpheli ifade işlemleri için Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. İfade işlemleri tamamlanan Kemal Ayyıldız Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Ayyıldız, “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer (48) ile kardeşi Nilay Sözer, Maltepe’de Barış Apartmanı’nın farklı dairelerinde oturuyordu. Kardeşinden haber alamayan Nilay Sözer, dün polise başvurdu. Saat 12.30 sıralarında Aylin Sözer’in dairesine giden polisler, içeriden sesler duyunca kapının zilini çaldı, ancak kimse açmadı. İçeride bulunan ve polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Ayyıldız (32), kapının arkasına evde bulunan eşyalarla yığınak yaptı.

Polis ekipleri kapıyı çilingire açtırıp içeri girince duman ve alevlerle karşılaştı. Hemen itfaiyeye haber verildi.

Polisler, gözaltına almaya çalıştıkları Ayyıldız’ın saldırısına uğradı. Ayyıldız, polislerin de üzerine yanıcı sıvıdan dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralanırken, etkisiz hale getirilen şüphelinin üst aramasında Aylin Sözer’e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu.

Gözaltına alındıktan sonra ekip otosuna götürülen Ayyılsız’ı, dışarıda toplananlar linç etmek istedi.

KEMAL AYYILDIZ İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ?

İstanbul’da akademisyen Aylin Sözer‘i katleden Kemal Ayyıldız ifadesinde, kadını kendisine saldırmakla suçladı. Ayyıldız, “Yılbaşını çocuklarımla geçirmek istediğimi söyleyince tartıştık. Bıçakla bana saldırdı ancak elinden bıçağı aldım, boğazına sapladım. Öldüğünü görünce, çakmak doldurmak için kullanılan gaz yağını üzerine dökerek ateşe verdim” ifadesini kullandı.

İstanbul’da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Aylin Sözer’i boğazından bıçaklayarak öldüren, ardından evi ateşe veren Kemal Ayyıldız, sorgusunda cinayetle ilgili detayları anlattı.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre, Ayyıldız sorgusunda, “Aylin Sözer’le 10 yıl önce sosyal medyada tanıştık. Daha sonra aramızda bir ilişki başladı. Bazen kavga ediyor, bazen barışıyorduk. Ben askere gittim geldim. Bu arada evlendim. Ama gönül bağımız aralıklarla devam etti. Çocuklarım dünyaya geldi. Geçtiğimiz yıllarda eşimle aram bozuldu. Boşanma kararı aldık. Karım çocuklarımla Manisa’ya gitti” dedi.

Ayyıldız, Sözer’le bir aydır kavgalı olduğunu, olay günü buluşmak için randevulaştıklarını öne sürerek, şunları söyledi: “Ben yılbaşını çocuklarımla Manisa’da geçirmek istediğimi söyleyince tartıştık. Sırtımı dönünce bıçakla bana saldırdı, ancak elinden bıçağı aldım. Boğazına sapladım. Öldüğünü görünce, çakmak doldurmak için kullanılan gaz yağını üzerine dökerek ateşe verdim.”

Sözer’in üzerindeki ziynet eşyalarını alan Ayyıldız, amacının hırsızlık süsü vermek olduğunu, evde yangın çıkarmak istediği sırada polisin kapıyı çaldığını, bunu fark edince doğalgaz borusunu keserek evi ateşe verdiğini söyledi.

İki kadın cinayeti daha! Öğretim görevlisi Aylin Sözer yakılarak, Selda Taş vurularak öldürüldü