Aylardır ücretlerini alamayan Atlas Global’in eski çalışanlarından eylem: Demirin tuncuna patronun Ersoy’una kaldık

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 8:15 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 8:17 pm

10 aydır ücretlerini alamayan iflas eden Atlas Global’ın eski çalışanları, şirket sahibi Ali Murat Ersoy’un İstinye’deki evinin önünde “Emek hırsızı Murat Ersoy” sloganlarıyla eylem yaptı.

İflas eden havayolu şirketi Atlas Global’in eski çalışanları, ücretlerini ödemeyen şirket sahibi Ali Murat Ersoy’un Sarıyer’deki evinin önünde eylem yaptı.

ANKA’da yer alan habere göre 10 aydır içeride kalan maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını ifade eden eylemciler, üzerinde Atlas Global logosu bulunan maket uçağı ateşe verdi.

Atlas Zedeler Adalet Platformu’nu (AZAP) kuran eylemciler, “Emek hırsızı Murat Ersoy” sloganı atarak ve “Demirin tuncuna patronun Ersoy’una kaldık”, “Sözünü tut Murat Ersoy” dövizleri ile Ali Murat Ersoy’u protesto etti.

‘YA OYUN OYNUYOR YA DA BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR’

Yaşadığı mağduriyeti anlatan işçilerden biri, ‘’Ortada kaldık. Ben bir yıllık çalışanım ve aşağı yukarı 12 bin TL alacağım var. Bir işe de giremiyorum, işsizlik maaşı da alamıyorum. Patron oyun oynuyor gibi. Önce vereceğiz dedi. Çalışanları çağırdı ve ‘Bazı haklarınızdan vazgeçer benimle anlaşırsanız paranızı alırsınız’ dedi. Çoğu personel bunu kabul etti. Ama kabul edenlerin de etmeyenlerin de parasını ödemedi. Çok ihtiyacı olan bazı işçilere ödeme yapacağını söylemiş; bazı işçilerin parasını verip bazılarınınkini vermeyerek bizi bölmeye çalışıyor. Psikolojimizle mi oynuyor, oyunlar mı oynuyor? 31’ine kadar vereceğim deyip üstünden iki ay geçmesine rağmen vermiyorsa ya bizimle oyun oynuyor ya da bizi bölmeye çalışıyor demektir.’’ dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi, Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu şirket 2019 yılının Kasım ayında uçuşlarını durdurma kararı almış, 14 Şubat’ta iflas başvurusunda bulunmuştu