Ayı ve köpeğin boğuşması kamerada

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 6:28 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 6:28 pm

Bursa Uludağ’da bir ayı yavruları ile bölgedeki bir tesisin çöplerinde yemek aramak istedi. Tesisin olduğu bölgedeki 2 köpek kaçarken bir köpek ise ayı ile boğuşmayı tercih etti.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ’da bir ayının köpekle boğuşması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Bölgedeki bir tesisin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, işletmenin yakınlarına gelen bir ayının, 2 köpeği kovalaması yer alıyor. Köpeklerden biri uzaklaşırken diğeriyle bir süre boğuşan ayı, daha sonra 2 köpeği de kovalayıp gözden kayboluyor. Bu arada kayıtlarda bir işletme personelinin ayıyı gördükten sonra kaçma anı da bulunuyor.

AYI YAVRULARINI KORUMAYA ÇALIŞTI

Tesis işletmecisi Erkan Sosuncu, bölgedeki ayıların artık kış uykusundan çıktığını söyledi. Ayıların işletmenin yakınlarına yiyecek aramaya geldiğini belirten Sosuncu, “Bu ayı yavrularını korumaya çalışmış. Köpeklerle bir süre mücadele etmiş. Diğer köpekler kaçıyordu ama bu köpeğimiz biraz sert, geri dönmüyor ve birbirleriyle dalaşıyorlar.

Sonucunda köpeklerimizde de bir şey yok, ayı da iyi. Daha sonra ayı da yavrularıyla ormanın içine doğru gidiyor. Her akşam geliyorlar zaten. Rızkı varsa, rızkını alıp gidiyor.” diye konuştu.

 

Balıkçıdan köpekbalığına rica: Lütfen bir daha gelme