Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki tanığın arabasını kurşunlayan iki tetikçi tutuklandı!

Yayın tarihi: 15 Ekim 2023 Pazar 4:23 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2023 Pazar 4:23 pm

Suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Kaplan soruşturmasında şikayetçi olarak ifade veren şahısın aracını kurşunladıkları tespit edilen 2 tetikçi tutuklandı.

Yurtdışına gitmek isterken havalimanında gözaltına alınan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın tutuklanmasından sonra siyaset ve bürokraside yükselen tansiyon devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Bora Kaplan soruşturması kapsamında şikayetçi olarak ifade veren şahısla iletişime geçen Ayhan Bora Kaplan, şahıstan ifadesini geri çekmesini istedi ancak şahsın şikayetini geri almayacağını belirtmesi üzerine Ankara Çevre Yolu üzerinde şikayetçi şahsa ait araca silahlı saldırı düzenlendi.

Ayhan Bora Kaplan’ın kilit adamına havalimanında gözaltı

İKİ TETİKÇİ TUTUKLANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Kaplan’ın tanıklarına yönelik olarak düzenlenen silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği tespit edilen Abdullah Doğruyol ile Mehmet Can Kuvezi isimli şahıslar 13 Ekim’de gözaltına alındı.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından şüpheliler Abdullah Doğruyol ile Mehmet Can Kuvezi 14 Ekim’de çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı