Aydın’ın ardından Çorum’da KYK yurdunda asansör arızası! Öğrenciler protesto etti

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 3:08 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 3:08 pm

Çorum’da KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan asansörde 6 öğrenci mahsur kaldı. Öğrenciler, yurt bahçesinde olaya tepki gösterdi.

Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de meydana gelen asansör faciasında üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesinin ardından bu kez de Çorum’da benzer bir facianın ucundan dönüldü.

KYK’ye ait İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saatlerinde asansörün arızalanmasıyla 6 öğrenci mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler, yurt görevlileri tarafından kurtarıldı. Çok sayıda öğrenci, yurt bahçesinde toplanarak asansörün arızalanmasını protesto etti. Yurda gelen Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Sorunu çözeceğiz denmesi üzerine bir öğrenci, “Çözemiyorsunuz. Bugün personellere ‘asansörler sallanıyor’ diye bildirilmiş, ama benim bindiğim asansör hâlâ açıktı. Ben içine binip kaldığım için kapandı. Niye öncesinde kapatmadınız o zaman?” diye tepki gösterdi. Bir diğer öğrenci ise, “Yurt idaresi ‘bir haftadır takibi sağlanıyor’ diyor. Takip sağlanıyorsa o zaman bu arıza niye?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Aydın’da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör kazasında hayatını Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiğini hatırlatan öğrenciler daha sonra yurtlarına geri döndü.

Aydın’dan sonra Kastamonu: KYK yurdunda öğrencilerin olduğu asansör iki kat aşağı kaydı