Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne soruşturma izni Danıştay’a götürülüyor

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 9:18 am - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:45 am

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile 32 belediye çalışanı hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından soruşturma izni verildi. Büyükşehir belediyesi konuyu Danıştay’a taşıyacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu 32 belediye çalışanı hakkında hazırlanan rapor çerçevesinde yeniden soruşturma izni çıktı.

Soruşturmaya konu olan iddialara ilişkin TELE1’e konuşan Özlem Çerçioğlu, “Sağında solunda cam olmayan süpürge araçlarını klimasız olarak yazmış bizim arkadaşlar. Sorduğumda ‘klimasız araç daha ucuzdu başkanım’ dediler. Klimayı istediğinizde taktırıp çıkartabiliyorsunuz. Eğer sağı solu açık araca klimalı deseydik bu sefer gelen müfettiş neden klima taktığımızı soracaktı” diye konuştu.

Konuya ilişkin Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ise şu bilgileri verdi:

“Bu soruşturma izninde ben de varım bunun içinde, bizlerin vermiş olduğu savunmalar kesinlikle dikkate alınmamış. Danıştay’a şikayetimizi yapacağız oradan karar çıkmasını bekleyeceğiz zaten ihale sürecinde bir eksiklik olsaydı o dönem soruşturma açılırdı. Biz temizlik aracı ihalesi yaptık. Bu araçların üstü açık hem sağında hem solunda çift direksiyon var. Türkiye’nin birçok yerinde bu araçları görmek mümkün. Soruşturmanın içinde bu da yer alıyor. Neden klimalı alınmadığı söyleniyor. Zaten araçların üstü açık.”

Yamen, ihaleye giren 3 şirketin arasında organik bağ olduğuna dair iddialara ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Üç firmanın birbiriyle organik bağı yok. Zaten ‘Kamu ihale tebliği’ ‘kamu ihale kanunu’ ihale komisyonlarını şuradan sorumlu tutuyorsun. Herhangi bir ihaleye katılan istekliler, sizlere yani ihale komisyonlarına, şirketlerin ortaklık beyanına veya kuruluş sözleşmelerine ibra eden Ticaret Sicil Gazetesi örnekleri sunarlar. Komisyonlar, isteklileri ticaret sicim gazeteleri üzerinden organik bağ olup olmadığının kontrolünü yapar. Bütün kamu kurumlarında usul bu şekildedir. Bu iddiaların olduğu işlerle ilgili de komisyonun önüne zaten isteklilerin belgeleri tetkik ediliyor. Sonrasında da böyle bir ibra olup olmadığını sonuçlandırıyor.”

Ali Yerlikaya’dan ‘kaçak göçmen’ açıklaması