Ayçiçek yağı kuyruklarına yeni bakandan açıklama: Endişe edilecek bir durum söz konusu değil

Yayın tarihi: 6 Mart 2022 Pazar 9:53 am - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 9:53 am

Türkiye, akaryakıt kuyruklarından sonra yağ kuyruklarını da gördü. Yağa gelen zamların ardından yurttaşlar ucuz yağ için birbirleriyle yarışır oldu. Bazı marketlerde müşterilerin sadece 1 adet yağ almalarına izin verildi. Yeni atanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise “Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak bazı temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Türkiye’nin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunduğunu ifade etti. Kirişci, sosyal medya hesabından ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı iddialarına ilişkin paylaşım yaptı.

Kirişci’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir”

Yurttaşlar yağ için birbirleriyle yarıştı!

Özgür Özel yeni bakanı anlattı: Aha bu da yenisi!