Avusturya’da kazanan Verstappen! Üst üste 5. zafer

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2023 Pazar 6:45 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2023 Pazar 6:46 pm

Formula 1(F1) Avusturya Grand Prix’sini Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı. Ferrari‘den Leclerc’in ikinci olduğu yarışta İtalyan devi takım F1 tarihinde 800. kez podyum başarısını elde etti.

Formula 1’de sezonun 10. yarışı Avusturya’nın Spielberg kentindeki 4,3 kilometrelik Red Bull Pisti’nde gerçekleştirildi. Ev sahibi konumunda olan Red Bull’da Max Verstappen, Avusturya’da zafere uzanarak bu sezonki yedinci yarış galibiyetini elde etti. Verstappen ayrıca bu pistteki beşinci galibiyetine ve kariyerinin 42. galibiyetine ulaştı.

Hollandalı pilot dün sprint yarışın da galibiyeti olmuştu. Bu sezonki tüm yarışları kazanan Red Bull’da Sergio Perez iki kez damalı bayrağı ilk sırada geçmişti. Ferrari’de Charles Leclerc yarışı ikinci sırada tamamlarken bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez üçüncü oldu.

Peş peşe gelen hatalar affedilmedi! Ferrari, takım patronu Binotto ile yollarını ayırdı

EN HIZLI TUR İÇİN PIT STOP

Yarışın 70. turunda Max Verstappen, en hızlı tur puanını da alabilmek için pite geldi. Pite Gelmeden önce Charles Leclerc’in yaklaşık 24 saniye önünde olan Verstappen, lastik değişiminin ardından en hızlı turu atarak ekstra puanın sahibi oldu.

FERRARI’DEN 800. PODYUM

Avusturya’da Ferrari pilotu Charles Leclerc yarışı ikinci sırada bitirdi. Leclerc’in ikinci olmasının ardından Ferrari, Formula 1’deki 800. podyumuna ulaştı.